Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ολλανδική Ομοσπονδία: Μικτές ομάδες απο τη σεζόν 2021/22

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ολλανδίας η οποία οριστικοποίησε με ανακοίνωσή της, την απόφαση που επιτρέπει στις γυναίκες να παίζουν σε αντρικές ομάδες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Με μότο της ”Το KNVB σημαίνει ποδόσφαιρο που κάνει τους ανθρώπους περήφανους και δίνει διασκέδαση ,το ποδόσφαιρο πρέπει να αγαπιέται από όλους  και είναι για όλους” η Ολλανδική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως οι γυναίκες παίκτριες μπορούν πλέον να παίξουν στην Α’ κατηγορία ανδρών ερασιτεχνικών ομάδων.

Η ιστορία του μικτού ποδοσφαίρου

Το μικτό ποδόσφαιρο κυκλοφόρησε το 1986. Αυτό το βήμα αρχικά έδωσε την δυνατότητα σε αγόρια και κορίτσια έως δώδεκα ετών να παίζουν ποδόσφαιρο μεταξύ τους στην ίδια ομάδα αλλά και σε αντίπαλες ομάδες. 

Τα επόμενα χρόνια, το μικτό ποδόσφαιρο επεκτάθηκε στους διαγωνισμούς για τις νεανικές κατηγορίες Β’, ενώ ενα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 1996, αγόρια και κορίτσια μπορούσαν επίσης να παίξουν μεταξύ τους στις νεανικές κατηγορίες Α’ . 

Το μικτό ποδόσφαιρο εξασφάλισε ότι τα κορίτσια σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Σήμερα είναι πολύ φυσιολογικό τα αγόρια και τα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο μαζί, ειδικά στις μαθητικές κοινότητες που υπάρχουν νεαρές ηλικίες. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το μικτό ποδόσφαιρο επιτράπηκε μέχρι και σε ανδρικές ομάδες της Α’ Κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Η σχετική δήλωση της Ellen Fokkema παίκτριας της ανδρικής ομάδας VV Foarut:

”Είναι φανταστικό που μπορώ να συνεχίσω να παίζω σε αυτή την ομάδα.

Παίζω με αυτά τα παιδιά από τότε που ήμουν πέντε και νόμιζα ότι θα ήταν κρίμα που δεν θα μπορούσα να ξανά παίξω ποδόσφαιρο μαζί τους σε μια ομάδα τον επόμενο χρόνο.

Το KNVB πάντα με συμβούλευε να συνεχίζω να παίζω με τα αγόρια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γνωρίζω πως η ενσωμάτωσή μου στην Α’ κατηγορία ανδρών είναι μια πρόκληση, αλλά αυτό είναι που με ενθουσιάζει.

Ρώτησα την ομάδα αν αυτό θα ήταν δυνατό να συμβεί και μαζί υποβάλαμε το αίτημα στο KNVB.

Οι συμπαίκτες μου, μου απάντησαν με ενθουσιασμό ότι μπορώ να μείνω μαζί τους. Δεν τολμώ να πω το πώς θα πάει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συμμετάσχω ακόμα σε αυτή την ομάδα ούτως ή άλλως. ”