Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Χάρης Παυλίδης: «Επιζήμια και επιβαρυντική η απόφαση για διακοπή»

Ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης με δήλωση του στο επίσημο site των «ερυθρόλευκων» πήρε θέση και εξέθεσε τους προβληματισμούς του για τη διακοπή των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων.

Ο πρώην παίκτης πόλο του Ολυμπιακού και νυν προπονητής της γυναικείας ομάδας του, στάθηκε στην διαφορετική αντιμετώπιση που έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια την πανδημίας.

Συγκεκριμένα τόνισε τα καταστροφικά αποτελέσματα που εγκυμονεί κυρίως η παύση των προπονήσεων για τις ομάδες υψηλού επιπέδου.

Αναλυτικά η  δήλωση του Χάρη Παυλίδη στο olympiacossfp.gr :

«Η απόφαση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων αλλά κυρίως των προπονήσεων είναι επιζήμια και επιβαρυντική όσον αφορά το μέλλον αλλά και το παρόν της ομάδας και των αθλητριών. Καταλαβαίνω την ανάγκη για επιβράδυνση της διασποράς του ιού και την σέβομαι. Όμως όπως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες έτσι και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ίσως οι επιπτώσεις του lockdown να είναι το ίδιο σοβαρές όσο και η αποφυγή της διασποράς που μας οδήγησε εκεί. Οι αθλήτριες, επιβαρυμένες ήδη από την αποχή κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown δεν θα αντέξουν ψυχολογικά, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά μια ακόμα παράταση της αποχής τους από τον φυσικό τους χώρο, από την προπόνηση. Σε ομάδες υψηλού επιπέδου τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, καθώς μη ξεχνάτε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ομάδες από την Ευρώπη που παρόλο που οι χώρες τους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δίκη μας, οι προπονήσεις και οι αγώνες συνεχίζονται κανονικά κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα κάθε κράτους. Ελπίζω σύντομα να συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας».