Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Women’s Champions League: Αν η Μπαρτσελόνα ήταν ανδρική ομάδα θα διεκδικούσε 160 φορές μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο

Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας το Women’s Champions League αλλά η οικονομική επιβράβευση των 460.000 ευρώ είναι περίπου 160 φορές μικρότερη από αυτή των ανδρών στην αντίστοιχη διοργάνωση. 

Το τεράστιο χάσμα στην χρηματική αμοιβή των ομάδων με την μόνη διαφορά του φύλου δείχνει την έλλειψη επενδύσεων συλλόγων, χορηγών και εταιριών στις γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου.

Η ανδρική ομάδα που θα κερδίσει το φετινό τρόπαιο του Champions League στις 29 Μαΐου στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι  θα λάβει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 460 χιλιάδων που έλαβαν τα κορίτσια της Μπαρτσελόνα.

Το 2019, η Λίβερπουλ κέρδισε 82,4 εκατομμύρια ευρώ από τη νίκη της στο Champions League. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της UEFA οι ομάδες που θα παίζουν στη νέα φάση των ομίλων θα λάβουν 400.000 ευρώ για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (έναντι των 70.000 που έλαβαν φέτος)  και ο νικητής θα λάβει 1,4 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το έπαθλο θα είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο απο αυτό των 460.000 ευρώ.

Ίσως αυτή η κίνηση της UEFA φέρει μια καλύτερη επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο γυναικών και μειώσει την ψαλίδα της αδικίας και της ανισότητας των φύλων αλλά σίγουρα με πολύ αργούς ρυθμούς.