Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

UEFA: Το Ποδόσφαιρο Γυναικών στα 4 βασικά θεμέλια της νέας «Σύμβασης»

H UEFA ανακοίνωσε την έναρξη μιας μακράς διαβούλευσης για την προσέγγιση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και την ενίσχυση του μέλλοντος του αθλήματος, προς όφελος όλων.

Τους επόμενους μήνες, η σύμβαση για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου («the Convention») θα συγκεντρώσει εκπροσώπους εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων, πρωταθλημάτων, συλλόγων, παικτών, προπονητών, φιλάθλων και μάνατζερ για να συζητήσουν μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις πολιτικής και διακυβέρνησης.

Η UEFA σκοπεύει να θέσει τα θεμέλια για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τους βασικούς ενδιαφερόμενους.

Η κίνηση υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της UEFA να προσφέρει μακροπρόθεσμες λύσεις που διασφαλίζουν τις αξίες, την αλληλεγγύη και το ανοιχτό ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο.

Η διαδικασία διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέλη της Συνέλευσης θα διασφαλίσει ότι η συλλογική βούληση και η αποφασιστικότητα της Ευρώπης θα επηρεάσει άμεσα το μέλλον του παιχνιδιού και τον τρόπο διεξαγωγής του.

Η UEFA έχει δεσμευτεί πλήρως για την ευθύνη της προστασίας και διατήρησης των δομών και της κληρονομιάς του παιχνιδιού για τις μελλοντικές γενιές.

Συγκεκριμένα, η ”Σύμβαση” θα στοχεύσει στην εξασφάλιση προόδου στα τέσσερα βασικά θεμέλια, για μεγαλύτερη σταθερότητα και ενίσχυση της δύναμης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

1. Διασφάλιση οικονομικής βιωσιμότητας και ευθύνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

2. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ,των διανομών αλληλεγγύης και της εξέλιξης των παικτών.

3. Θέσπιση πιο συνεκτικών μέτρων διακυβέρνησης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

4. Πρόοδος στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και αύξηση του στάτους του σε όλα τα επίπεδα.

Με βάση τη μακροχρόνια συνεργασία της UEFA με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι οργανώσεις αυτές θα κληθούν να διορίσουν παρατηρητές στη Σύμβαση. Η συμμετοχή της FIFA και άλλων ομοσπονδιών θα είναι ευπρόσδεκτη σε παρόμοια βάση.

Ο πρώτος γύρος διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, σε συνδυασμό με την τελευταία εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA. Ένας δεύτερος γύρος διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Πρόεδρος της UEFA Aleksander Čeferin είπε χαρακτηριστικά:

” Όπως τόνισα στο πρόσφατο συνέδριο της UEFA, οι κρίσεις θα κάνουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ισχυρότερο.

Μας δείχνουν τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν ενεργούμε μαζί και τι έχουμε να χάσουμε αν δεν νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο.

Με αυτήν τη διαδικασία της Συνέλευσης θα μιλήσουμε ο ένας στον άλλο, θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον και θα βρούμε και θα θεσπίσουμε λύσεις μαζί. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη περιμένουν δράση και αλληλεγγύη προς όφελος όλων των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλη την Ευρώπη, και σε αυτό ακριβώς θα συγκεντρωθούμε.”