Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Στην ελίτ η Εθνική Νεανίδων: η προσπάθεια των κοριτσιών απέδωσε καρπούς δηλώνει ο Παπακώστας

Η Εθνική Νεανίδων έκλεισε τον κύκλο των αγώνων της στην 2η φάση της League A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ηττήθηκε 1-0 από το ΕΪΡΕ) και εκπλήρωσε τη μεγάλη αγωνιστική επιδίωξη τής διατήρησής της στην ανώτερη λίγκα της κατηγορίας.

Οι διεθνείς παίκτριες έδειξαν προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο που εκπονήθηκε για το τουρνουά της Τσεχίας και το οποίο έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ίδια τακτική εφαρμότηκε και στο ματς με το ΕΪΡΕ, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο και επιχείρησε να απειλήσει στην άμεση επιθετική μετάβαση. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 4ο λεπτό του επιπλέον χρόνου, η Ε. Ντόχερτι σκόραρε ύστερα από κόρνερ της Μπρέναν.

ΕΛΛΑΔΑ: Παναγιωτοπούλου, Γεωργούλα (82’ Σαββίδου), Παυλοπούλου, Γκούνη, Ζώτου (82’ Μούκα), Γιαννακά, Μπαξεβάνου (53’ Κρομύδα), Παπαθεοδώρου, Τζαφέρη, Πλακιά, Καρτωπόδη.

ΕΪΡΕ: Auskalnyte, Slevin, Brennan, Ε. Doherty, Stapleton, Watcins, Clancy, D. Doherty (88’ Villiers-Tuthill), Mc Laughlin (88’ Slattery), Reynolds, Corbet.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Γαλλία νίκησε 5-1 την Τσεχία. Δείτε ΕΔΩ την τελική βαθμολογία.

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας μίλησε μετά τον τελευταίο αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην 2η φάση της League A για την πορεία του στη διοργάνωση, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα πεπραγμένα του παιχνιδιού με το ΕΪΡΕ.

«Τον περασμένο Οκτώβριο προβιβαστήκαμε από την League B και φτάσαμε στο σημείο να πετυχαίνουμε τον στόχο της παραμονής μας στην League A από τον 2ο αγώνα μας! Η προσπάθεια των κοριτσιών απέδωσε καρπούς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη σπουδαία αγωνιστική πορεία τους, με την οποία απέδειξαν πάνω απ’ όλα στους ίδιους τους εαυτούς τους ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο γυναικών. Στο παιχνίδι μας με το ΕΪΡΕ, η τελευταία φάση του αγώνα μάς στέρησε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και τη 2η θέση στη βαθμολογία του ομίλου μας, η οποία φάνταζε πολύ μακρινή όταν αρχίσαμε την προσπάθειά μας πριν από λίγους μήνες».