Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Οριστικό, ξεκινά το Κύπελλο

Κύπελλο Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών θα διοργανώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την εφετινή σεζόν (2023-24), όπως ανακοινώθηκε σχετικά, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις του WSL.gr.

Η συμμετοχή των ομάδων στο Κύπελλο θα είναι προαιρετική, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες και των τριών κατηγοριών.

 

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί με τη μορφή ομίλων, ο διαχωρισμός των οποίων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής (στις 9/2/2024). Οι όμιλοι θα είναι οκτώ, και οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν στην προημιτελική φάση, η οποία θα είναι νοκ άουτ. Ενώ θα ακολουθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός.

 

Όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί. Σε περίπτωση ομάδων διαφορετικών κατηγοριών, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας, ενώ εάν είναι της ίδιας κατηγορίας, γηπεδούχος θα είναι είτε η ομάδα που είχε αγωνιστεί ως φιλοξενούμενη στον προηγούμενο γύρο, είτε θα διενεργείται κλήρωση (εάν και οι δύο ήταν αντίστοιχα γηπεδούχες ή φιλοξενούμενες).

 

Οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρα Τετάρτη, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες ποδοσφαιρίστριες έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη τους ημερολογιακά. Σε κάθε αγώνα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται τουλάχιστον εννέα παίκτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Ενώ επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέχρι τεσσάρων ξένων παικτριών, αλλά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα θα έχουν έως δύο εξ αυτών.

Ο θεσμός του Κυπέλλου Γυναικών υπήρξε αρχικά από τη σεζόν 1999-2000 έως το 2001-02. Επανήλθε το 2012-13 έως το 2016-17. Ενώ την τριετία 2017-2020 διοργανώθηκε Κύπελλο Κορασίδων (το 2019-20 ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας).