Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Κυριαζής : “Τέτοια παιχνίδια σε ανεβάζουν επίπεδο αν τα διαχειριστείς σωστά!”

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γαλλία (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, 17/09/21, 18:00, Novasports Prime) για την προκριματική φάση του ΠΚ 2023 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κυριαζής αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Τέτοια παιχνίδια σε ανεβάζουν επίπεδο αν τα διαχειριστείς σωστά”.

“Μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε από αγώνες σαν αυτόν με τη Γαλλία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βρίσκονται στο νούμερο “5” της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, αλλά η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο και η βαρύτητα που δίνουν. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι, χωρίς φόβο φυσικά, αλλά με σεβασμό και με διάθεση να μάθουμε πράγματα. Να επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως να βγούμε σοφότεροι από το ματς. Γι αυτό και το περιμένουμε με ανυπομονησία”, σχολίασε αρχικά ο κ. Κυριαζής, για να συνεχίσει με μια ευχή:

“Εύχομαι να περάσει όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και ενάμισι χρόνο με την πανδημία, να έχουμε όλοι υγεία και ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο να επιστρέψουν στις προ κορονοϊού εποχές, χωρίς αναβολές και ματαιώσεις αγώνων και διοργανώσεων. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε και κάνουμε αρχή για τη φετινή σεζόν με ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε σπουδαίο αντίπαλο. Αυτός είναι ο λόγος που οι παίκτριες όπως και όλοι στην ομάδα είμαστε τόσο χαρούμενοι”.

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του και το κατά πόσον είναι έτοιμη για ένα παιχνίδι με τόσο δυνατό αντίπαλο όπως η Γαλλία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε:

“Το φθινόπωρο δεν είναι η εποχή που οι ομάδες είναι έτοιμες και ειδικότερα αυτές που βρίσκονται πιο νότια και λόγω καιρικών συνθηκών τα πρωταθλήματα ξεκινούν αργότερα. Και ο χρόνος στην Εθνική ποτέ δε φτάνει, πάντα είναι λίγος. Ωστόσο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν αντιμετωπίσαμε την Ουκρανία, είμαστε κάπως καλύτερα, αφού οι κοπέλες που αγωνίζονται στο εξωτερικό έχουν ήδη δώσει κάποια παιχνίδια, ενώ αρκετές από όσες αγωνίζονται στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία με τις ομάδες τους. Το γεγονός πάντως ότι δίνουμε δύο δυνατούς αγώνες, θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε στους τομείς της ομοιογένειας και της ομαδικότητας, στους οποίους δίνουμε ιδιαίτερη βάση ως προπονητικό team”.