Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Τρέχουν και οι ρέφερι!

Πόσο αλήθεια τρέχει ένας διαιτητής ή μια γυναίκα διαιτητής σε έναν αγώνα χάντμπολ;

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ (EHF) παρουσίασε αναλυτικά δεδομένα για τους διαιτητές που διηύθυναν τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών του 2022, που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Σλοβενία, στη Βόρεια Μακεδονία και στο Μαυροβούνιο.

Συνολικά 12 ζεύγη, δηλαδή 24 διαιτητές πήραν μέρος στους αγώνες της διοργάνωσης, από αυτά τα επτά ήταν γυναικών, τα πέντε ανδρών και συνολικά κάλυψαν μια απόσταση 410 χλμ., με περπάτημα, τζόκινγκ και τρέξιμο.

Η μέτρηση έδειξε ότι κατά μέσο όρο, κάθε διαιτητής κάλυψε μια απόσταση 4,5 χιλιομέτρων ανά αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Από το σύνολο των 92 ωρών στο γήπεδο, οι διαιτητές περνούσαν το 59,5% του χρόνου τους στο περπάτημα, το 19,5% στο τζόκινγκ και το 8,4% στο τρέξιμο.
Συνολικά οι διαιτητές κάλυψαν μια συνδυασμένη απόσταση 410 χιλιομέτρων, με το 32,7% αυτών να περπατά, το 28% να κάνει τζόκινγκ και το 23,3% τρέξιμο.

Μόλις το 4% περίπου των διαιτητών χρειάστηκε τρέξιμο υψηλής έντασης ή σπριντ και τα δεδομένα έδειξαν ότι κάθε διαιτητής επιτάχυνε περίπου 35 φορές ανά αγώνα και επιβράδυνε περίπου 13 φορές ανά αγώνα. Η μέγιστη επιτάχυνση ήταν 5,1 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η μέγιστη επιβράδυνση ήταν 3,6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Αν και οι διαιτητές ξόδευαν ένα μικρό μέρος του χρόνου τους κάνοντας σπριντ ή τρέξιμο, εκεί συνέβαινε και η πλειονότητα των τραυματισμών.

Τα δεδομένα θα ενισχύσουν την κατανόηση των σωματικών απαιτήσεων των διαιτητών, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν προγράμματα προπόνησης για την πιο άρτια προετοιμασία τους.

Πηγή: gazzetta.gr