Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πόλο: Στην Αθήνα η κλήρωση για το Παγκόσμιο της Φουκουόκα

Το παζλ των 32 εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα συμπληρώθηκε, τα γκρουπ δυναμικότητας των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών εν όψει της κλήρωσης στις 18 Απριλίου στην Αθήνα.

 

Ο Καναδάς και η Βραζιλία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στους Παναμερικανικούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Μπαούρου της Βραζιλίας και παράλληλα εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Φουκουόκα (16-29 Ιουλίου 2023).

 

Πλέον είναι γνωστές και οι 32 εθνικές ομάδες (16 σε άνδρες και 16 σε γυναίκες) που θα πάρουν μέρος στο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς.

Η κλήρωση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της β’ προκριματικής φάσης του World Cup γυναικών (19-21 Απριλίου).

 

Η διαδικασία θα διεξαχθεί την Τρίτη του Πάσχα (18/4, 13:00) στο Athens Marriott.

 

Παράλληλα έγιναν γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης, με την εθνική ανδρών να τοποθετείται στο 1ο μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και η εθνική γυναικών στο 2ο, μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

 

Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα ανοίγει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς θα δοθούν από δύο εισιτήρια σε άνδρες και γυναίκες.

 

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Άνδρες
1ο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία
2ο: Σερβία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ουγγαρία
3ο: Βραζιλία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Αυστραλία
4ο: Ν. Αφρική, Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν

 

Γυναίκες
1ο: ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία
2ο: Ισπανία, Αυστραλία, Καναδάς, Ελλάδα
3ο: Βραζιλία, Ισραήλ, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία
4ο: Ν. Αφρική, Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν