Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πόλο: Αλλαγή ημερομηνίας στο ευρωπαϊκό

Ο αρχικός προγραμματισμός αλλάζει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών του Ισραήλ. Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Οκτώβριο του 2023 (7-11/10), όμως υπήρχαν ανεπίσημες πληροφορίες ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να μεταφερθεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Κάτι που επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης του Ισραήλ. Με ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook το Σάββατο (21/1), ανακοίνωσε ότι το τουρνουά θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2024.

Ο πρόεδρος της ισραηλινής ομοσπονδίας, Ρεβιτάλ Γκλούσκα Κοέν δήλωσε: «Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήσαμε μια περιήγηση στο χώρο. Αποφασίσαμε πού θα στέκεται κάθε συγκρότημα και πώς θα είναι η πισίνα αγώνων και η πισίνα προθέρμανσης και πού θα βρίσκεται η πισίνα προπόνησης.

Τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί η πρώτη πληρωμή από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που μας ζητήθηκε και όπως ζήτησε η LEN ετοιμαζόμαστε για την έναρξη του διαγωνισμού στις 1/1/24 σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της LEN».

Aπό το Τελ Αβίβ πάει για τη Νετάνια

Η αλλαγή ημερομηνίας δεν είναι μόνο το νέο δεδομένο για το πρωτάθλημα, καθώς τα τελευταία νέα αναφέρουν πως οι αγώνες δεν θα φιλοξενηθούν στην προσωρινή πισίνα στην αρένα πολλαπλών αθλημάτων στο Τελ Αβίβ, αλλά θα γίνουν στο κολυμβητήριο της Νετάνια, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ.

Κολλητά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τον Ιανουάριο του 2024, αυτόματα σημαίνει κάτι πρωτόγνωρο, καθώς τον Φεβρουάριο υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα (2-14/2).

Πηγές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) θέλει να αποφύγει δύο μεγάλα διαλείμματα για τους συλλόγους τη σεζόν 2023-24. Μαζί με το υψηλό κόστος διαμονής στο Ισραήλ τον Οκτώβριο, είναι ίσως οι λόγοι αλλαγής ημερομηνίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα δύο τουρνουά δίνουν θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δύο θέσεις, μία για άνδρες και μία για γυναίκες θα δοθούν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα κριθούν τέσσερα ολυμπιακά εισιτήρια στους άνδρες και δύο στις γυναίκες.

 

Πηγή: gazzetta.gr