Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Επιστολή του Εθνικού στην πολιτική ηγεσία για τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης

Με Δελτίο Τύπου ο Εθνικός Πειραιώς κάνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία να επιτρέψει άμεσα στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου να προπονηθεί, καθώς άμεσα καλείται να εκπροσωπήσει την ελληνική υδατοσφαίριση στην Ευρωλίγκα και οι παίκτριες του Κώστα Φιτσανάκη παραμένουν όλες σε απραξία με εξαίρεση τη διεθνή τερματοφύλακα, Ελένη Σωτηρέλη, που προπονείται με την Εθνική γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι γυναικείες ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρωλίγκα ακόμη δεν έχουν λάβει άδεια για να προπονηθούν, η πολιτική ηγεσία είχε διαμηνύσει ότι αυτό θα επανεξεταζόταν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί έως τώρα και οι τέσσερις ομάδες της Ελλάδας που θα λάβουν μέρος στην Ευρώπη (Ολυμπιακός, ΝΟΒ, Εθνικός και ΝΟ Λάρισας), δεν έχουν κάνει ούτε μια προπόνηση.

Η ομάδα μας έχει στόχους και δεν θα πήγαινε ταξίδι αναψυχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο οι δυνατότητες όσο παραμένει η ομάδα σε απραξία είναι φυσιολογικό να μειώνονται, την ώρα που οι ομάδες της υπόλοιπης Ευρώπης προπονούνται ή αγωνίζονται κανονικά.

Η επιστολή του Εθνικού:

Προς: Υφυπουργό Αθλητισμού κ .Αυγενάκη Ελ.
Γ.Γ.Αθλητισμού κο Μαυρωτά Γ.
Κοιν.: Πρόεδρο ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλο Δ.
Αξιότιμοι Κύριοι
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την άδικη αντιμετώπιση ως προς την γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΕΘΝΙΚΟΥ και όχι μόνο αλλά και των άλλων τριών ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα.
Εδώ και αρκετό καιρό έχει δοθεί άδεια προπονήσεων στις ανδρικές ομάδες ενώ για τις γυναικείες ακόμη υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του covid-19. Όμως ο ΕΘΝΙΚΟΣ είναι στην πιο δυσμενή θέση γιατί από τις υπόλοιπες δύο ομάδες οι περισσότερες αθλήτριες συμμετέχουν στην Προολυμπιακή Ομάδα οπότε έχουν την δυνατότητα της προπόνησης.
Η γυναικεία υδατοσφαίριση του Εθνικού περίπου σε δύο μήνες θα συμμετάσχει σε ευρωπαικούς αγώνες. Αν θα έχουμε μία ελπίδα να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας και ως ομάδα με νίκη αυτή θα χαθεί γιατί δεν θα υπάρχει προετοιμασία. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μία μετάβαση ομάδας είναι μεγάλο οικονομικό κόστος αλλά από την άλλη πλευρά αν δεν συμμετέχουμε στους αγώνες υπάρχει ποινική ρήτρα. Ο στόχος της ομάδας μας και των αθλητριών μας είναι μεγάλος για μία νίκη και όχι για ένα ταξίδι αναψυχής.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα να δοθεί άδεια προπονήσεως της ομάδας μας όπως άλλωστε έχει δοθεί και στις αντρικές ομάδες για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τους ευρωπαικούς αγώνες. Η προπόνηση θα γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας απόφαση ώστε η ομάδα μας να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς και να ξαναπέσει στην πισίνα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και διενεργώντας συνεχή τεστ ανίχνευσης του ιού.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ Ο.Φ.Π.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΛΑΚΑΣ