Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ασημάκη: «Έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους ώμους μας»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μετά τον σπουδαίο θρίαμβο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, που έδωσε στη χώρα μας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε στην τηλεόραση της ΕΡΤ πως είναι μία λύτρωση γι αυτή και όλες τις αθλήτριες του πόλο.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όταν έρχεται, τελικά δεν ξέρεις τι να πεις. Είναι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν έχουμε βρεθεί. Από το 2012 κι έπειτα, δεν έχουμε καταφέρει να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα πήραμε μια πανάξια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σαν την Ιταλία. Νιώθω τόσο περήφανη, ειλικρινά, που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μετά από 12 χρόνια έφερε την Ελλάδα μας ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίνει λύτρωση σε τόσες γενιές, που κατά κάποιον τρόπο νιώθω ότι συνδέομαι. Και τις προηγούμενες που παλέψανε και δεν τα καταφέρανε και αυτά τα κορίτσια που τα κατάφεραν. Έχουν ζήσει και τις αποτυχίες.

Ξέρω ότι όσοι έχουν πονέσει και παλέψει γι’ αυτή την ομάδα χαίρονται το ίδιο με εμάς σήμερα, γιατί είναι μία λύτρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει γερή, που έχει την οικογένειά μου γερή για να με στηρίζει και να είμαι κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ.

Να έχει ο Θεός καλά αυτά τα κορίτσια. Έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους ώμους αυτής της ομάδας. Τα καλύτερα έρχονται! Συγχαρητήρια σε όλους».