Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Βόλεϊ: Ο Οτσάλ νέος τεχνικός της εθνικής γυναικών

Ο Γιουνούς Οτσάλ θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών. Η ελληνική ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε τον νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας γυναικών με τον Τούρκο τεχνικό να είναι ο εκλεκτός.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο Γιουνούς Οτσάλ (Yunus Öçal) είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, διαδεχόμενος τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο 35χρονος τεχνικός (γεννήθηκε στις 02.08.1988) «συστήθηκε» πέρσι το καλοκαίρι στο Eλληνικό Bόλεϊ, καθώς ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Μαρτσέλο Αμποντάντζα στην πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023.

Ο Οτσάλ από τις αρχές Νοεμβρίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου γυναικών.

Ο Τούρκος τεχνικός από νεαρή ηλικία επέλεξε το δρόμο της προπονητικής καθώς στα 20 του χρόνια (2006) βρέθηκε στο προπονητικό τιμ της Εξατσίμπασι (Eczacıbaşı), παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2018.

Το καλοκαίρι του 2018 «μετακόμισε» στην Χάβα Γιολάρι (Türk Hava Yolları), για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά (2019) κι ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα, αλλά από το 2022 ο Γιουνούς Οτσάλ βρίσκεται στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πλέον και τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική ομάδα γυναικών.

Οι συνεργάτες του Γιουνούς Οτσάλ και το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Εθνικής γυναικών θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ και όλη η οικογένεια του Ελληνικού Βόλεϊ εύχεται καλή επιτυχία στον Γιουνούς Οτσάλ και στην Εθνική ομάδα γυναικών».