Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Συνέντευξη: Τα δάκρυα της Δανιηλίδου για τα Τέμπη

Η Έλενα Δανιηλίδου λύγισε κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για την τραγωδία των Τεμπών, στον αγώνα του Πήγασου με την Κηφισιά της Volley League.

Η διεθνής διαιτητής μίλησε στην εκπομπή «Κόσμος των ΣΠΟΡ» της ΕΡΤ 3 για τη συναισθηματική φόρτιση που ένιωσε και για το γεγονός ότι κλήθηκε (η ίδια και οι δύο ομάδες) να βρεθούν στους αγωνιστικούς χώρους λίγες μέρες μετά το συμβάν:

«Από τις πιο δύσκολες στιγμές, ειδικά όταν μιλάμε για απώλειες νέων ανθρώπων. Όταν πλέον ξεφεύγεις από τη φάση του εγώ, όταν αποκτάς παιδιά βλέπεις πώς είναι να χάνεις παιδί. Και όταν μπαίνεις στη θέση των ανθρώπων που χάνουν το παιδί τους. Είναι μεγάλος ο πόνος. Και μόνο η ιδέα ότι μπορεί να χάσεις έναν νέο άνθρωπο, που έχει όνειρα, που ξεκινάει τη ζωή του… Δεν μειώνω την απώλεια ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά σκεφτείτε να χάσεις το παιδί σου… δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος. Τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι να φύγουν τόσο άδικα και ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Και τελικά, να φτάνουμε στην κορυφή του παγόβουνου και να λες γιατί. Γιατί να έχει γίνει όλο αυτό; Γιατί δεν έχω μιλήσει πιο νωρίς; Γιατί δεν έχω διαμαρτυρηθεί; Γιατί δεν έχω πει αυτό είναι στραβό; Γιατί έκλεισα τα μάτια; Γιατί δεν μίλησα; Είναι πολλά εκείνη τη στιγμή. Είναι μεγάλη ψυχολογική φόρτιση, ειδικά όταν μιλάς για νέους ανθρώπους, που έχουν μέλλον μπροστά τους. Δυστυχώς… άλλες φορές η κάμερα δεν ασχολείται με τους διαιτητές. Έτυχε και με πιάσατε», ανέφερε αρχικά.

Για το αν ήταν νωρίς να διεξαχθούν παιχνίδια: «Είναι αλήθεια, ευτυχώς ή δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για αυτά. Ήταν πολύ νωπό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε διαφορετικά. Υπάρχουν οι ομοσπονδίες, ο υπουργός αθλητισμού, που τα ορίζουν αυτά. Θεωρώ ότι τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν το πιο σωστό για την περίσταση».

Για το αν συζήτησε με τους αθλητές: «Δεν μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία, δυστυχώς έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, που ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό δεδομένων των περιστάσεων».