Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Eπιστολή του Γεώργιου Καραμπέτσου στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γεώργιος Καραμπέτσος απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο. 
Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους:
 Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και στην Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του Ε.Ο.Δ.Υ.  σχετικά με το αίτημα της Ε.Ο.ΠΕ. να επιτραπούν οι προπονήσεις και οι αγώνες των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Volley League Ανδρών και Γυναικών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:
κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

Κοινοποίηση:

κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας
κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού
κ. Γιώργο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Επιτροπή Λοιμοξιολόγων Ε.Ο.Δ.Υ.

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Ως υπερκείμενη αρχή του αθλήματος Βόλεϊ και Μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και σε συνέχεια του αιτήματος της Ε.Σ.Α.Π., ως διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος Volley League (Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Βόλεϊ), παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας πως στην ίδια κατηγορία και για τους ίδιους ακριβώς λόγους βρίσκεται και το πρωτάθλημα Volley League Γυναικών.

Η Ε.Ο.ΠΕ. όπως και η Ε.Σ.Α.Π. κατέθεσε υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στα πρωτόκολλα δε αυτά συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η υποχρεωτική διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου όλων των συμμετεχόντων μέσω tests.

Μετά από 40 ημέρες αυστηρής καραντίνας και ενόψει των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μπορέσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων (Volley League) να μπορέσουν να προπονηθούν κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ούτως ώστε να κερδίσουν λίγο από τον χαμένο χρόνο και να μπορέσουν να βρεθούν σε ικανοποιητική φυσική και ψυχολογική κατάσταση ενόψει όχι μόνο της επανέναρξης των πρωταθλήματος αλλά κυρίως για το φορμάρισμα τους ενόψει των κρίσιμων υποχρεώσεων στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω πως με θυσίες, κόστος και προσπάθεια καταφέραμε να κερδίσουμε διεθνείς διπλωματικές μάχες και να αναβληθούν τα προκριματικά από τον Ιανουάριο του 2021 στο Μάιο του 2021. Αυτό σημαίνει όμως πως σε πολύ μικρό διάστημα θα πρέπει οι αθλητές και οι αθλήτριες να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στα πρωταθλήματα και να ξεκινήσουν ανεμπόδιστα την διαδικασία της πρόκρισης για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες όπου μάλιστα μετά από πολλά χρόνια και τα δύο εθνικά συγκροτήματα βρίσκονται από θέση αγωνιστικής ισχύος ενώ ως Ελλάδα είμαστε και διοργανωτές ομίλου των προκριματικών  γυναικών.

Παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε το αίτημα μας για να γίνονται τουλάχιστον προπονήσεις καθώς αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι θα βγουν όχι μόνο από την απομόνωση λόγω του covid-19 αλλά θα αποκτήσουν πάλι ζωή και ρόλο αποφεύγοντας τις σκέψεις για διάλυση των συλλόγων και κυρίως των Εθνικών ομάδων.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το αίτημά μας για την εξαίρεση της VOLLEY LEAGUE Ανδρών και Γυναικών και να μας επιτραπεί, καταρχήν η επανέναρξη των προπονήσεων και σε δεύτερη φάση η κατά το δυνατόν συντομότερη επανέναρξη και των αγώνων του πρωταθλήματός μας, πάντα υπό την αυτονόητη αρχή της αυστηρής τήρησης των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην παραπάνω κατεύθυνση παρακαλούμε όπως μας δώσετε και τη δυνατότητα να παραστούμε ενώπιον της Επιτροπής σας, μαζί με τους εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.Π., προκειμένου να εκθέσουμε και <διά ζώσης> το δίκαιο του αιτήματός μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση του αιτήματός μας και παραμένουμε στην διάθεσή σας

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπέτσος
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης