Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

ΕΟΠΕ: Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες βόλεϊ

Ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΟΠΕ το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης για τη διεξαγωγή αγώνων, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν 2020-21.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την διεξαγωγή των αγώνων και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 22/9 από την ΕΟΠΕ.

Μεταξύ άλλων το νέο πρωτόκολλο, αναφέρει πως:

Όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους όσοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, από τη γραμματεία, επόπτες και παρατηρητές αγώνα, εκτός από τους αθλητές που παίζουν, τους δύο διαιτητές και μόνο τον πρώτο προπονητή.

Χωρίς χειραψία στην παρουσίαση των ομάδων και στο τέλος του αγώνα, ενώ συνίσταται και η αποφυγή χτυπήματος χεριών (hi-5) όπως και οι αγκαλιές στους πανηγυρισμούς. Στις αλλαγές αθλητών δεν θα χρησιμοποιούνται ταμπελάκια αλλαγών.

Θα γίνεται απολύμανση πριν και μετά από τον αγώνα σε στύλους, φιλέ, μπάλες, τραπέζια, καρέκλες και πάγκους ομάδων.

Οι αρχηγοί δε θα βγαίνουν από τις γραμμές του κυρίως αγωνιστικού χώρου για να μιλάνε στον διαιτητή.

Στα τάιμ άουτ οι αθλητές θα κάθονται με κενές καρέκλες ενδιάμεσα, ενώ ενδιάμεσα στα σετ οι ομάδες μαζί με τους αναπληρωματικούς και τα στελέχη του πάγκου θα αλλάζουν πλευρές με τη φορά που δείχνει ο διαιτητής, κυκλικά του γηπέδου.

Επιπρόσθετα η κάθε αποστολή ομάδας θα αποτελείται από 20 άτομα (σύνολο 40 στον αγώνα), ενώ μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ και Ενώσεων που θα έχουν δικαίωμα εισόδου είναι 6, το ίδιο και για τα μέλη του ΔΣ του γηπεδούχου σωματείου, ενώ για τους φιλοξενούμενος 4 είναι το ανώτερο όριο, με ευθύνη για την ταυτότητα των μελών στο κάθε σωματείο.

Οι δημοσιογράφοι με κάρτα ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ και τεχνικοί μετάδοσης που θα έχουν δικαίωμα εισόδου είναι μόλις 10 σε αγώνα με τηλεοπτική αναμέτρηση και 6 σε αγώνες χωρίς τηλεοπτική μετάδοση ή Live streaming και 2 φωτογράφοι.