Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Αθλήτριες Ολυμπιακού: « Η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο όσο διεξάγεται με αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα»

H γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τους συνεχιζόμενους τραυματισμούς στο ρόστερ τους θίγοντας το ζήτημα της πίεσης χρόνου που δέχονται με δύο αγώνες κάθε εβδομάδα για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών.  

Aναλυτικά η ανακοίνωση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού:

Με αφορμή τους συνεχιζόμενους τραυματισμούς συναθλητριών στο πρωτάθλημα μας, με τελευταίο χρονικά αυτόν της συμπαίκτριας μας, Ιλιόνης Κελεσίδη, εμείς οι αθλήτριες του Ολυμπιακού αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε στο δημόσιο λόγο, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Προβληματισμούς και ανησυχίες που θα είχαμε εκφράσει την ώρα που αυτοί που κρατούν τις τύχες του ελληνικού βόλεϊ, στα χέρια τους, αποφάσιζαν στις τηλεδιασκέψεις, την έκτος λογικής επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Μας υποχρέωσαν μετά από διάστημα απραξίας 3,5 μηνών και ενώ μέσα σε 12 μήνες έχουμε δώσει μόλις 5 επίσημους αγώνες, να μπούμε σε διαδικασία αγώνων Τετάρτη-Σάββατο.

Γιατί δεν τοποθετηθήκαμε νωρίτερα;

Γιατί κανείς δεν μας ρώτησε!

Κάποιοι αποφάσισαν την επανεκκίνηση χωρίς να απευθυνθούν και να ζητήσουν τη γνώμη των αθλητριών! Δεν ενδιαφέρθηκαν για το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους ρυθμούς αγώνων, ενώ εδώ και ένα χρόνο είμαστε στην ουσία σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για κάθε αθλητή.

Αποδεδειγμένα δεν μας σεβάστηκαν, αφού στη λήψη των αποφάσεων δεν προέταξαν την διασφάλιση της υγείας μας.  Η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο όσο διεξάγεται με αυτό τον τρόπο, αυτό το πρωτάθλημα.

Για τους κινδύνους αυτούς είχαμε προειδοποιήσει από τον Νοέμβριο, όταν στην Ελλάδα σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε ενώ σε όλη την Ευρώπη, συνέχισαν να αγωνίζονται κανονικά. Ήταν δεδομένο ότι εκείνη η διακοπή θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη μετέπειτα εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Και ενώ κάποιοι κώφευαν την περίοδο που προηγήθηκε και δεν υποστήριξαν το δίκαιο αίτημα μας, να μην μπει λουκέτο στο Γυναικείο Βόλεϊ, τώρα μας οδήγησαν με ερασιτεχνικούς χειρισμούς στην επανεκκίνηση ζητώντας από εμάς να ανταποκριθούμε σε συνθήκες πρωταθλητισμού, χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνέχεια, ελπίζοντας ότι η φωνή μας θα εισακουστεί και οι αρμόδιοι θα φροντίσουν έστω και ετεροχρονισμένα για την βελτίωση των συνθηκών που προκαλούν τους σοβαρούς και συνεχείς τραυματισμούς.

Δεν είμαστε μηχανές για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται με διαδικασίες «Fast track», απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθεί.

Αυτά τα θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό του, ας τα σκεφτόντουσαν οι φορείς της Πολιτείας και οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, όταν αποφάσιζαν την επανέναρξη του, παραβλέποντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη σωματική μας ακεραιότητα από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται. Αλλά αφού εμάς δεν μας ρωτάει κανείς ας ακούσουν τις προτάσεις των γιατρών και των φυσιοθεραπευτών  για το πως μπορεί να διεξαχθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια το πρωτάθλημα.

Ευχόμαστε περαστικά στην Ιλιόνη, την Δάφνη, τη Ναταλία, την Αποστολία, την Βασιλική με την ελπίδα να μην προστεθεί και άλλο όνομα συναθλήτριας μας σε αυτό τον κατάλογο…