Παρελθόν από την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού αποτελεί η Σοφία Κοσμά που θα συνεχίσει την καριέρα της στην ελβετική, Σαφχάουζεν.
Η αβεβαιότητα που επικρατεί στη Volley League γυναικών, η οποία κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξανά αρχίσει, έχει ωθήσει πολλές αθλήτριες μέχρι στιγμής να αναζητούν διαφυγή σε ομάδες του εξωτερικού.
Το ίδιο συνέβη και με την αρχηγό της ομάδας βόλεϊ των «πράσινων» που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην ελβετική Σαφχάουζεν.
Η Ελληνίδα διεθνής ακραία Σοφία Κοσμά έχει συμφωνήσει με την Ελβετική Σαφχάουζεν και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς. Η μέχρι πρότινος αθλήτρια του Παναθηναϊκού βλέπει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ως επαγγελματίας, αναγκάζεται να αποχωριστεί την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.