Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Σουηδία: Ποδοσφαιριστές διαθέτουν το ήμισυ του μισθού τους για να στηρίξουν το γυναικείο ποδόσφαιρο

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι παίκτες της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας της Σουηδίας που αποφάσισαν να παραιτηθούν απο το ήμισυ του εισοδήματός τους για να στηρίξουν τις συναδέλφους τους. 

Πρωτοστάτες σε αυτή την κίνηση στάθηκαν οι άνδρες της εθνικής της Σουηδίας, που θέλησαν να συμπαρασταθούν στις συναδέλφους τους της αντίστοιχης ομάδας των γυναικών, στη μάχη για ίσες αμοιβές.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Α’ και Β’ κατηγορίας αποφάσισαν να πληρώσουν απο τον δικό τους μισθό εν μέρη τους μισθούς των γυναικών συναδέλφων, προκειμένου να βοηθήσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε κρίση λόγω Covid-19.

Την είδηση έκανε γνωστή οι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Καρλ Έρικ Νίλσον, ανακοινώνοντας ότι έχουν συγκεντρωθεί 490.000 ευρώ, που θα δώσουν ανάσα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, το οποίο βιώνει την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.

Το ανδρικό ποδόσφαιρο της Σουηδίας προέβη σε μια πράξη αλληλεγγύης και αλληλοεκτίμησης που αν μη τι  άλλο είναι άξια σεβασμού και παραδειγματισμού.

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μέσα απο καμπάνιες και δημοσιεύσεις ,ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι και ο Τιάγκο Σίλβα δείχνουν έμπρακτα πως αντιλαμβάνονται τις γυναίκες που έχουν επιλέξει ως επάγγελμα το ίδιο άθλημα με αυτούς σαν συναδέλφους με ίσα δικαιώματα άρα και ίσες αμοιβές.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως.. τι; Σουηδία θα γίνουμε;