Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ: Επιστολές για αναβολή της πρεμιέρας και ενδεχόμενο για μη συμμετοχή

Η Βασίλισσα Θράκης εξέδωσε διπλή επιστολή προς την ΕΠΟ και την ΓΓΑ με την οποία ζητάει την αναβολή την έναρξης του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών που ξεκινάει αυτή την Κυριακής 4 Απριλίου. 

Επίσης η ομάδα της Ξάνθης ζητάει απο την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να γίνουν γνωστές οι επιπτώσεις της ομάδας στην περίπτωση μη συμμετοχής της στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Βασίλισσες θα έρθουν αντιμέτωπες με τα Τρίκαλα 2011 στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 4/4.

Η επιστολή της Βασίλισσας Θράκης προς την ΕΠΟ:

Κύριε πρόεδρε,

Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία διαξιφισμού μεταξύ των ομάδων και αυτό διότι εκτός των δύσκολων επιδημιολογικών δεδομένων όλοι θα πρέπει να επιδιώκουμε ένα πρωτάθλημα με δυναμική και ανταγωνισμό που θα προετοιμάσει καλύτερα τον πρωταθλητή και όχι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών με 5-6 ομάδες γιατί μας ζητήθηκε ετεροχρονισμένα. Η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που εκλέχτηκε προσφάτως αποτελείται από προέδρους ενώσεων οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει με τα σωματεία για να πάρουν την άποψή τους αν επιθυμούν και πώς να ξεκινήσει το εν λόγω πρωτάθλημα.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε ΑΜΕΣΑ , τις επιπτώσεις και τις ποινές για το σύλλογό μας στην περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στο … ιδιόμορφο αυτό πρωτάθλημα που πρόκειται να ξεκινήσει.

Η επιστολή της Βασίλισσας Θράκης στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

Αξιότιμοι κύριοι

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου επιβάλλεται να αναβληθεί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες για τους παρακάτω εξαιρετικά σοβαρούς λόγους:

  1. Η προετοιμασία των αθλητριών είναι ελλιπής καθότι η Ε.Π.Ο καθυστέρησε για δικούς της λόγους να μας εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι ότι οι αθλήτριες έχουν προπονήσεις 2 εβδομάδων περίπου, χρονικό διάστημα που καθιστά επικίνδυνη για την υγεία τους τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικό πρόγραμμα, και ειδικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μόλις 11 αγωνιστικών.
  1. Η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε ότι αφορά στα rapid test είναι αδύνατη, καθώς δεν υπάρχει υγειονομική μονάδα ιδιωτική ή δημόσια που να μπορεί να καλύψει τη διενέργεια των test, στα ωράρια εντός Σαββατοκύριακου που θα τα καταστήσουν εμπρόθεσμα (24 ωρών κατ απαίτηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου) ειδικά για τις ομάδες που έχουν ακτοπλοϊκή μετακίνηση

Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε το μέρος των προβλημάτων που σας παραθέτουμε και με την υπεύθυνη στάση σας και την παρέμβαση σας, αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, πρωτίστως για να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητριών και δευτερευόντως για την αξιοπιστία και την αποφυγή περ εταίρω υποβάθμισης του αθλήματος.