Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Συνεχίζεται ο αγώνας ΠΣΑΠ και ποδοσφαιριστριών για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές μεταξύ του Γιώργου Μαυρωτά, του προέδρου του ΠΣΑΠ και αθλητριών ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. 

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης η άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματός της Α’ Εθνικής Γυναικών, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιούνιο.

Παράλληλα οι αθλήτριες υπενθύμισαν στον κ.Μαυρωτά πως δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα της πολιτείας που δίδεται σε όσους βρίσκονται σε αναστολή επειδή θεωρούνται ερασιτέχνες.

H ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Μαυρωτά και αθλητριών από ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα και ύστερα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας.

Οι ποδοσφαιρίστριες μετέφεραν στον κύριο Μαυρωτά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας που βρίσκεται το πρωτάθλημά τους, εξέλιξη που αγγίζει τα όρια των φυλετικών διακρίσεων αφού στους Ανδρες η Super League 1 και η Super League 2 διεξάγονται κανονικά, ενώ η Football League πήρε πρόσφατα την έγκριση για την επιστροφή της στις ομαδικές προπονήσεις. Μάλιστα το αίσθημα της αδικίας που τις διακατέχει ενισχύεται από το γεγονός πως η κατηγορία τους, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, είναι η μόνη Α’ Εθνικής όλων των ομαδικών αθλημάτων που παραμένει σε αναστολή.

Παράλληλα υπενθύμισαν στον κύριο Μαυρωτά πως δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα της πολιτείας που δίδεται σε όσους βρίσκονται σε αναστολή επειδή θεωρούνται ερασιτέχνες, φαινόμενο που διογκώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επειδή η κατηγορία τους είναι ανενεργή για περίπου 11 μήνες, σχεδόν ένα ημερολογιακό έτος.

Του τόνισαν δε πως εκπροσώπησαν την Ελλάδα αγωνιζόμενες με την Εθνική μας ομάδα σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία προπόνηση, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης όπου ο αθλητισμός λειτουργεί κανονικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο σκέλος του.

Το αίτημά τους είναι ξεκάθαρο και αφορά την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματός τους, καθώς εκτός όλων των παραπάνω τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο κύριος Μαυρωτάς από την πλευρά του ανέφερε πως κατανοεί τα προβλήματα που τις ταλαιπωρούν και δικαιολόγησε την αγανάκτηση που τις διακατέχει. Μάλιστα μετέφερε τη βούληση της πολιτείας ώστε η κατηγορία της Α’ Εθνικής Γυναικών ποδοσφαίρου να συμπεριληφθεί στις επόμενες που θα πάρουν το «πράσινο φως» ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα.