Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

ΠΣΑΠ: Τηλεδιάσκεψη για το γυναικείο ποδόσφαιρο

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του ΠΣΑΠ, διεθνών ποδοσφαιριστριών και ΕΠΟ με θέμα , τι μέλλει γενέσθαι με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής και διεθνείς ποδοσφαιρίστριες πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη μεταφέροντας στον πρόεδρο της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ Γιώργο Χατζησαρόγλου, όλους τους προβληματισμούς που έχουν γεννηθεί σχετικά με την ημερομηνία και τις διαδικασίες για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών για την Α’ Εθνική κατηγορία.

Επίσης ζητήθηκε από την ΕΠΟ να υπάρξουν από την πλευρά της όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκτήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες( Β’, Γ’ Εθνικής) το δικαίωμα να αρχίσουν τις ομαδικές προπονήσεις, με σκοπό το γυναικείο ποδόσφαιρο να επιστρέψει σύσσωμο στην κανονικότατα.

H ανακοίνωση του ΠΣΑΠ 

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΠΣΑΠ, διεθνών ποδοσφαιριστριών γυναικείου ποδοσφαίρου και ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου παρέστη ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής, ο οποίος μαζί με τις αθλήτριες μετέφεραν στον κύριο Γιώργο Χατζησαρόγλου που εκπροσώπησε την Ελληνική Ομοσπονδία όλους τους προβληματισμούς τους για την αντιμετώπιση που τυγχάνει το γυναικείο ποδόσφαιρο και τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε ώστε οι ομάδες της Α’ Εθνικής να λάβουν την έγκριση για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων, σε σχέση με άλλα γυναικεία ομαδικά αθλήματα.

Παράλληλα του μετέφεραν ότι από τη στιγμή που δόθηκε το «πράσινο φως» από την πολιτεία δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και το συντομότερο δυνατό θα πρέπει όλες οι ομάδες να αρχίσουν τις προπονήσεις στο γήπεδο, με σκοπό μόλις παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν και τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης ζητήθηκε από την ΕΠΟ να υπάρξουν από την πλευρά της όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκτήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες( Β’, Γ’ Εθνικής) το δικαίωμα να αρχίσουν τις ομαδικές προπονήσεις, με σκοπό το γυναικείο ποδόσφαιρο να επιστρέψει σύσσωμο στην κανονικότατα.

Ο κύριος Χατζησαρόγλου από την πλευρά του μας τόνισε πως η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν όλες οι κατηγορίες του γυναικείου ποδοσφαίρου και ότι καθημερινά εργάζεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μάλιστα μας μετέφερε ότι πολύ σύντομα θα σταλεί και το σχετικό αίτημα προς τη ΓΓΑ, που θα αφορά τις ομάδες της Β’ και Γ΄ Εθνικής.

Σε ότι αφορά την Α’ Εθνική Γυναικών που έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» μας είπε πως καθημερινά προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται και σύντομα όλες οι ομάδες θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις προπονήσεις, με σκοπό στις 28 Μαρτίου να είναι όλες έτοιμες για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο ΠΣΑΠ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιστροφή στην κανονικότητα σύσσωμου του αθλητισμού καθώς θεωρεί πως έχει την δυνατότητα να είναι ασπίδα κατά του κορονοϊού και όχι πηγή μετάδοσης, πάντα με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.