Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Οι γυναίκες θα έχουν «φωνή και λόγο»

Με… χαμόγελα έχουν υποδεχθεί οι περισσότερες ομάδες του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας την πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, Κυριάκου Φύτρα για την ίδρυση Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών.

 

Πλέον το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας θα αποκτήσει “φωνή” και θα έχει λόγο, ενώ ελπίδα των σωματείων είναι η Ένωση να βοηθήσει στην αναβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα και να γίνει το “όχημα” για να ανέβει το επίπεδο στο οργανωτικό κομμάτι.

 

Μάλιστα η πλειοψηφία των ομάδων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας έχουν δηλώσει συμμετοχή για την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου, η οποία πλέον αποκτά ιστορικό χαρακτήρα.

 

Πρόκειται για μια κίνηση που ήταν προαπαιτούμενη από την FIFA και την UEFA και η ΕΠΟ έπρεπε ήδη να είχε κάνει σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη, ωστόσο ουδείς μέχρι τώρα δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία για να γίνει η… αρχή, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που ουσιαστικά “τρέχει” μόνος του τα θέματα του ποδοσφαίρου γυναικών και έχει βοηθήσει σημαντικά το άθλημα στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Φύτρας, να κάνει το πρώτο βήμα για την ίδρυση της Ένωσης.

 

Πηγή: novasports.gr