Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: «Ο στόχος επετεύχθη»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, Γιώργος Παπακώστας, μίλησε μετά τη νίκη (4-0) επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με την οποία η Εθνική εξασφάλισε την παραμονή της στη League A, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο site της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ):

 

«Ο στόχος της παραμονής στη League επετεύχθη. Στον τελευταίο αγώνα όλα τα κορίτσια πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν τη νίκη σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Ξέραμε πριν την αναμέτρηση ότι δεν αρκούσε ούτε η ισοπαλία και αυτό μεγαλώνει το μέγεθος της επιτυχίας μας.

Πριν έρθουμε στην Ιταλία είχαμε να διαχειριστούμε τις τέσσερις απουσίες της Ραπάνη, της Κοκμωτού, της Σιδηροπούλου και της Πλακιά, ενώ κατά τη διάρκεια του τουρνουά προέκυψαν και άλλα προβλήματα τραυματισμών. Στο τέλος όμως καταφέραμε να διατηρηθούμε στις κορυφαίες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εικόνα και τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αναμετρήσεων δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα και την αξία αυτής της ομάδας. Η πίστη στο πλάνο μας και το πάθος των κοριτσιών μας οδήγησαν στην επιτυχία της παραμονής και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί οι παίκτριες με το ταλέντο και τις δυνατότητες που διαθέτουν, άξιζαν να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο».