Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Κόντρες για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των συμμετεχούσων ομάδων της Α Κατηγορίας του ποδοσφαίρου γυναικών έγινε την Τρίτη 13/6 με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, και στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για τη διατήρηση του format των δύο ομίλων. Όπως έγινε και στην τελευταία αγωνιστική σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μεταξύ των ομάδων που πρότειναν τη διατήρηση του format διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ενώ τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ αντέδρασαν σε αυτό το σενάριο. H ΡΕΑ κατέθεσε τη δική της πρόταση για διεξαγωγή πρωταθλήματος δύο ομίλων με τις ομάδες να προκύπτουν μετά από κλήρωση και όχι βάση γεωγραφικών κριτηρίων.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει για να αποφασίσει – μεταξύ άλλων – και για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α Κατηγορίας του ποδοσφαίρου γυναικών.

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟ:

Άρθρο 3: Καταρτισμός Ομίλων
Το Πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους
των οκτώ (8) ομάδων σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες.
Ο διαχωρισμός των ομάδων στους δύο (2) αυτούς ομίλους, θα γίνει μετά το πέρας της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό, πάντα με γνώμονα την ορθή συμπλήρωση των Ομίλων από την Επιτροπή και θα ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους μετά την επικύρωσή τους από την Ε.Ε. ή
Ε.Ε.Θ./Ε.Π.Ο.
Για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024 το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν (01) Όμιλο, τον οποίον θα απαρτίζουν δέκα τέσσερις (14) ομάδες.