Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής

Γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για τη σεζόν 2023-24. Η Β’ Εθνική της νέας σεζόν, θα διεξαχθεί με 39 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής και με γεωγραφικά κριτήρια, όπου είναι εφικτό. Εάν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, δεν αντικαθίσταται και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τις υπόλοιπες που θα έχουν καταθέσει δήλωση.

 

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις. Η Α’ θα είναι και κύρια περίοδός του. Μετά το τέλος της, οι 4 πρωταθλήτριες ομάδες θα συγκροτήσουν έναν νέο όμιλο, και θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα 3 αγωνιστικών, ενός γύρου, σε ουδέτερη έδρα. Οι 3 πρώτες από τις 4 ομάδες αυτού του μίνι πρωταθλήματος θα ανέβουν στην Α’ Εθνική της σεζόν 2024-25.

 

Παράλληλα, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε κάθε έναν από τους ομίλους (8 ομάδες σύνολο), θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2024-25.

 

Επίσης, ορίζεται ότι είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 7 ποδοσφαιρίστριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιούνται έως 4 ξένες. Ενώ όλες οι παίκτριες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

 

Η έναρξη της Β’ Εθνικής θα γίνει ή την Κυριακή 15 ή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

 

Οι ομάδες της Β’ Εθνικής μπορούν προαιρετικά να διαθέτουν τμήμα υποδομής Κ-17, που θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική Γυναικών, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού.