Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πήρε τον βαθμό εκτός έδρας η Εθνική Γυναικών, εμφανώς ικανοποιημένος ο Κυριαζής

Η ψυχωμένη Εθνική Γυναικών, άφησε πίσω της το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ουαλία και πήρε έναν πανάξιο βαθμό από την ισχυρή Σλοβενία στη Nova Gorica (0-0).

Μάλιστα, με λίγη περισσότερη τύχη, ειδικά στο β΄ ημίχρονο, θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Σλοβενία: Μέρσνικ, Έρζεν, Γκόλομπ, Ρόζμαριτς, Έρμαν (76΄ Κρίτζαϊ), Κοντς (76΄ Κούστριν), Κόροσετς, Κολμπλ (66΄ Πρέντανιτς), Ρόγκαν (66΄ Μάκοβετς), Ζβερ, Πράζνιτσαρ.

Ελλάδα: Χατζηχαριστού, Παλαμά, Σιδηρά, Καραπέτσα, Γιαννακά, Κακαμπούκη, Μωραΐτου, Γεωργίου, Σαρρή (86΄Σπυριδωνίδου), Μάρκου, Κόγγουλη (90+3΄ Γεωργαντζή).

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Γυναικών με τη Σλοβενία (0-0) στη Nova Gorica για τα προκριματικά του ΠΚ, ο Γιώργος Κυριαζής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός απένειμε τα εύσημα στις παίκτριες, οι οποίες άφησαν πίσω τους το ματς με την Ουαλία και ακολούθησαν πιστά το αγωνιστικό πλάνο.

“Ο σημερινός αγώνας μας έδωσε διπλή, ή καλύτερα, τριπλή χαρά. Αρχικά είναι σημαντικό να παίρνεις αποτέλεσμα από έναν ισχυρό αντίπαλο και μάλιστα εκτός έδρας. Πέρα όμως από αυτό, έχουμε άλλους δύο σοβαρούς λόγους να νοιώθουμε ευχαριστημένοι: πρώτα, το γεγονός ότι αφήσαμε πίσω μας τη βαριά ήττα στην Ουαλία και είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να κοιτάξουμε στα μάτια έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που βγάζουμε αντίδραση, η πρώτη ήταν μετά από τον αγώνα με τη Γαλλία στην Πάτρα, όταν νικήσαμε το Καζακστάν.

Και τρίτο σημαντικό στοιχείο, ότι σήμερα ακολουθήσαμε πιστά το αγωνιστικό μας, πλάνο, μπορώ να πω στο εκατό τοις εκατό. Οι κοπέλες αφομοίωσαν με εξαιρετικό τρόπο όσα είπαμε και δουλέψαμε τις δύο προηγούμενες μέρες και τα έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό με χαροποιεί ίσως περισσότερο και από το θετικό αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να μην αποκλίνεις καθόλου από όσα έχουν σχεδιαστεί. Χρειάζεται πολύ μεγάλη πειθαρχία, κάτι από αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά μιας καλής ομάδας.

Συγχαρητήρια στις παίκτριες για όλα τα παραπάνω, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια όρεξη και συγκέντρωση”.