Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πάτρα: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στη Νίκη Προαστείου

Ακόμα μία καταγγελία αθλητικής σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα στην Πάτρα, στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης Προαστείου είδε το φως της δημοσιότητας. 

Μετά τον «ασκό του Αιόλου» που άνοιξαν οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ένα ένα εμφανίζονται τα θύματα που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση απο την ”οικογένεια” του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου στην Πάτρα, Χρήστος Μοσχόπουλος, έμαθε από τους αρχηγούς των ομάδων ποδοσφαίρου ότι ένα από τα στελέχη παρενοχλούσε σεξουαλικά αθλήτριες.

Πριν από τρία χρόνια αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα, δίνοντας ερωτηματολόγιο στις κοπέλες που συμμετείχαν στις ομάδες. Μεταξύ των ερωτήσεων, υπήρχε και μια που αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση. Στην ερώτηση αυτή φέρεται να απάντησε θετικά μια 16χρονη αθλήτρια, η οποία τους αποκάλυψε ότι το στέλεχος την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο Χρήστος Μοσχόπουλος, παράγοντας και ψυχή του συλλόγου δημοσιοποίησε στο προφίλ του στο facebook το συμβάν.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Χρήστος Μοσχόπουλος:

«Το κοινωνικό  γίγνεσθαι  με έχει σε θέση  ισχύος….ανδρας βλέπεις. Εάν όμως δεν μπορείς  να νοιώσεις  τον συνάνθρωπο  ,όποιου φύλλου και να είναι, τότε έχεις χάσει  τον τίτλο του ανθρώπου, όσο ΑΝΔΡΑΣ και να είσαι.

Την χρονιά  που η Νίκη Προαστίου  κατέβασε  γυναικεία  ομάδα,  έγινα μάρτυρας  σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητριας  από παράγοντα που ήταν σε θέση  ισχύος. Μαζί  με τον προπονητή  της ομάδας  αποφασίσαμε  την υπόθεση αυτή  να την πάμε  ως το τέλος.

Ένα ατελείωτο  βράδυ  ζυγιζοντας ότι ο Χ έχει  οικογένεια  και παιδιά καταλήξαμε , όσες αναστολές  και να είχαμε , δεν γινόταν  να μην προχωρησουμε σε αναφορά στον εισαγγελέα. Τις λίγες ώρες  που έμειναν ως το πρωι και εγώ ως προεδρος και ο προπονητής κοιμηθήκαμε  λίγες ώρες ήσυχοι.

Την επόμενη ημέρα  πριν ξεκινήσουμε  για τον εισαγγελέα  με όσα αποδεικτικά  στοιχεία είχαμε, επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο. Αυτός μας είπε ” μην πάτε  πουθενά  εάν δεν εξασφαλίσετε την μαρτυρία  του θύματος  και την απόλυτη  στήριξη  της οικογένειας της. Θα γυρίσει κατά σας αυτή η καταγγελία “.

Στάθηκε αδύνατον να πείσουμε το θύμα.  Δεν ήθελε  ούτε η οικογένεια της να γνωρίζει κάτι,  φοβήθηκε ότι  δεν θα την άφηναν να συνεχίζει  να παίζει  ποδόσφαιρο. Φοβόταν τον αυστηρό  πατέρα της!!!!.

Ότι  και να κάναμε με τον κόουτς  ήταν αδύνατο  να την πείσουμε και έπρεπε να σεβαστούμε την επιθυμία της. Κάλεσα τον παράγοντα τον απομακρυνα από την ομάδα και του είπα  ότι εάν τον ξαναδώ κάπου κοντά σε αθλητική  ομάδα  θα έχει σοβαρά  προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά  αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου γύρω γύρω,  όχι σε ομάδα  αλλά κάπου εδώ γύρω. Την δημοσίευση  αυτή την κάνω  για να ξέρει ότι  δεν ξεχνώ.  Ας έχει  το νου του.

Υ.γ. Η κοπέλα  ήταν ανήλικη  και ήταν πολύ δύσκολο. Ας είναι η ενέργεια αυτή  της Σοφίας  Μπεκατώρου φάρος για όλα τα παιδιά στον αθλητισμό ” ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ “»