Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Παπακώστας : “Σημαντική η συμμετοχή στο τουρνουά, η Ομοσπονδία έχει ολοκληρωμένο πλάνο”

Ο προπονητής των Εθνικών Ομάδων Κορασίδων και Νεανίδων, Γιώργος Παπακώστας, που έχει την ευθύνη και της ομάδας Προκορασίδων με παίκτριες κάτω των 15 ετών, μίλησε για το Αναπτυξιακό τουρνουά της Αλβανίας, στο οποίο συμμετείχε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

“Ήταν ένα αρκετά πετυχημένο αναπτυξιακό τουρνουά για την ηλικιακή κατηγορία των Προκορασίδων, μια διοργάνωση με ευθύνη της UEFA. Πετύχαμε δύο νίκες με τις αντίστοιχες ομάδες της Αλβανίας και της Ανδορας με 3-1 και 2-0 αντίστοιχα,  ενώ ηττηθήκαμε από την ομάδα της Εσθονίας με 1-0. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό, δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα, τα οποία βέβαια έχουν κι αυτά τη σημασία τους, καθώς προσφέρουν κυρίως στον τομέα της αυτοπεποίθησης.

Είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, κορίτσια τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην Εθνική ομάδα των Κορασίδων αγωνίζονται  σε επίσημο τουρνουά της UEFA, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν εμπειρίες, ώστε με την ένταξη τους στις Εθνικές ομάδες να είναι έτοιμες να  αντεπεξελθουν στις απαιτήσεις των επίσημων διοργανώσεων.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής κ. Κωσταντινίδης έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, οπότε θα συνεχιστουν μέσα στη χρονιά οι δράσεις και οι συγκεντρώσεις, για να μπορέσουν οι προπονητές των Εθνικων Ομάδων να δουν και άλλες, ακόμη μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες εντός της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας για το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας”.