Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Παπακώστας : ” πάμε αποκλειστικά για τη νίκη ”

Τη σαφή αγωνιστική επιδίωξη της νίκης επεσήμανε ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Βουλγαρία (26/10, 14:30) για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η θέση που διατυπώθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το «ματς της πρωτιάς» στον 2ο όμιλο της League B δεν περιλαμβάνει τη σκέψη της ισοπαλίας, η οποία επίσης θα οδηγήσει στην Ελλάδα στην κατάληψη της βαθμολογικής κορυφής.

Αναλυτικά όσα είπε σχετικά ο κ. Παπακώστας: 

«Πρόκειται για ένα κρίσιμο ματς το οποίο δίνει την πρώτη θέση και την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, η οποία έδειξε πολύ καλά στοιχεία στους δύο πρώτους αγώνες της στο τουρνουά.

Τη Βουλγαρία τη γνωρίζουμε, καθώς την είχαμε παρακολουθήσει και σε αγώνες της πριν την πανδημία όταν οι αθλήτριες που τη στελεχώνουν τώρα αγωνίζονταν στην Εθνική Κορασίδων και είναι πάνω-κάτω αυτές που προωθήθηκαν στη Νεανίδων και απαρτίζουν την τωρινή ομάδα. Και είχαμε δει από τότε πως έχουν κάνει βήματα προόδου.
Ωστόσο πιστεύουμε όλοι, τόσο το προπονητικό τιμ όσο και οι παίκτριες, ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό θα πάμε αποκλειστικά για τη νίκη. Δεν υπάρχει καν η σκέψη ότι και η ισοπαλία μας δίνει την πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και δεν θα παίξουμε για δύο αποτελέσματα, αλλά για ένα. Οι κοπέλες το ξέρουν, έχει περάσει σε αυτές το ίδιο μήνυμα και το θέλουν πάρα πολύ. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε την αντίπαλο, όμως θέλουμε τη νίκη και θα αγωνιστούμε μόνο γι’ αυτήν»