Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Με Δανία, Ρωσία, Λευκορωσία, κληρώθηκε η Εθνική Κορασίδων

Στον 4ο όμιλο, μαζί με τις Δανία, Ρωσία, Λευκορωσία, κληρώθηκε η Εθνική Ομάδα Κορασίδων στον 2ο γύρο της League A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, οι επικεφαλής των 7 προκριματικών ομίλων, που οδηγούν στα τελικά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (3-15 Μαΐου), θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο EURO 2022, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στα γκρουπ θα υποβιβαστούν στην League B.

Δήλωση ομοσπονδιακής προπονήτριας Κ. Φαλίδα
«Κληρωθήκαμε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες. Με την Δανία, άλλωστε, αγωνιστήκαμε στον προηγούμενο γύρο, ενώ η Ρωσία γνωρίζουμε καλά πως είναι εξαιρετικά ισχυρή. Σε ό,τι αφορά την Λευκορωσία, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Θα συγκεντρώσουμε το προσεχές διάστημα, αλλά όσες ομάδες προκρίθηκαν στην League A είναι, κατά κανόνα, ανταγωνιστικές. Η προοπτική των αγώνων με αυτούς τους αντιπάλους μάς εξιτάρει, γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Είναι σίγουρο ότι θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί με βάση την απόδοσή μας».

Όλοι οι όμιλοι της league A

1ος όμιλος: Δημ. Ιρλανδίας, Ισλανδία, Φινλανδία, Σλοβακία.
2ος όμιλος: Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία.
3ος όμιλος: Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Ρουμανία.
4ος όμιλος: Δανία, Ρωσία, Ελλάδα, Λευκορωσία.
5ος όμιλος: Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κόσοβο.
6ος όμιλος: Πολωνία, Γαλλία, Αγγλία, Κροατία.
7ος όμιλος: Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Μαυροβούνιο.