Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Γιώργος Παπακώστας : ΄΄ εκτιμώ ότι και μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε ”

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων, η οποία θα αγωνιστεί, επί βουλγαρικού εδάφους, στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εναντίον του Καζακστάν (20/10), της Λιθουανίας (23/10) και της διοργανώτριας του τουρνουά Βουλγαρίας (26/10).

Επ’ ευκαιρία της έναρξης των αγώνων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Παπακώστας δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε την τελευταία προπόνηση πριν από τον πρώτο αγώνα μας με το Καζακστάν, στον οποίο εκτιμώ ότι και μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Ωστόσο, χρειάζεται να αναλογιστούμε ότι η αρχή είναι πάντα δύσκολη και να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι εξαιτίας της πανδημίας δεν είχαμε αγωνιστική δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επομένως, οι δύο τελευταίοι φιλικοί αγώνες μας με την Τσεχία έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αφού τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να λειτουργήσουν ως ομάδα.

Αντιμετωπίζοντας τους αγώνες μας ξεχωριστά και κατά σειρά, ελπίζω να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα μας και αυτό να μας δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια του τουρνουά. Η Λιθουανία και η Βουλγαρία είναι δύο καλές ομάδες, όμως είναι στο χέρι μας να ανταποκριθούμε και σε αυτά τα παιχνίδια σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».