Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Γ.Κυριαζής : “..κόουτς τις θέλουμε τις ευκαιρίες..”

Μετά την χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής Γυναικών με την Ουκρανία ο προπονητής Γιώργος Κυριαζής προχώρησε σε δηλώσεις για την απόδοση της ομάδας του αλλά και για τα συμπεράσματα που έβγαλε απο τον αγώνα. 

Ο Γίωργος Κυριαζής αν και είχε θέσει ως στόχο το 2/2 για τους δύο τελευταίους αγώνες δεν πτοήθηκε απο την χθεσινή ήττα και είδε τα θετικά στοιχεία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα:

“Οπωσδήποτε είναι άσχημο να δέχεσαι γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά πιστεύω ότι περισσότερο μας επηρέασε το δεύτερο τέρμα. Τελικά χάσαμε από έναν αντίπαλο ανώτερο, που υπερτερούσε στη δύναμη, με κοπέλες που αγωνίζονται σε γνωστά club και έχουν εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις.

Ωστόσο υπάρχουν θετικά στοιχεία από αυτό το παιχνίδι, με κυριότερο την εμφάνιση των νέων κοριτσιών που χρησιμοποιήσαμε σήμερα, όπως η Στράντζαλη, η Πίτσιου, η Πούλιου, η Πατερνά.

Οι κοπέλες αυτές δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον, έχουν ταλέντο και σιγά θα χτίσουμε πάνω τους την καινούρια Εθνική Γυναικών. Είναι σα να μου φώναξαν “κόουτς τις θέλουμε τις ευκαιρίες”! Επίσης, για όλη την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό ότι δεν άφησε το ματς και πάλεψε στο β΄ μέρος, παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ με 2-0.

Στο πρόσφατο παρελθόν η Εθνική είχε ορισμένα θετικά αποτελέσματα και κάποιοι νόμισαν ότι αλλάξαμε επίπεδο και μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγάλους αντιπάλους, που καλλιεργούν χρόνια το άθλημα και έχουν δημιουργήσει σοβαρές βάσεις. Φυσικά και δεν πρέπει να φοβόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια καμία ομάδα -και αυτό θα το δείξουμε στον επόμενο αγώνα μας με τη Γερμανία, μια από τις δύο τρεις μεγαλύτερες δυνάμεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Για να φτάσουμε όμως να ανταγωνιζόμαστε τις πιο έμπειρες χώρες, χρειαζόμαστε δουλειά. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και αυτή η αισιοδοξία πηγάζει κυρίως από αυτό που ανέφερα πριν, ότι δηλαδή υπάρχουν αρκετές κοπέλες με ταλέντο και όρεξη. Πιστεύω ότι αξιοποιώντας αυτές τις παίκτριες θα μπορέσουμε σε τρία με τέσσερα χρόνια να έχουμε ένα δυνατό γυναικείο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα”.

ΠΗΓΗ: EΠΟ