Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Φαλίδα: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτριών μου και πίστη στο αγωνιστικό τους πάθος»

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτριών μου και πίστη στο αγωνιστικό τους πάθος», δηλώνει η ομοσπονδιακή προπονήτρια Κορασίδων Κατερίνα Φαλίδα ενόψει του μπαράζ πρόκρισης, κατ’ ουσίαν, στην τελική φάση του EURO με την Δανία στο Helsingor (Τετάρτη 16/3, 19:00).

«Είναι περίεργη η αγωνιστική διαδικασία λόγω της μη συμμετοχής στον όμιλο της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Τα κορίτσια δεν έχουν πολλές εμπειρίες, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι έχω εμπιστοσύνη σε αυτά. Η ομοσπονδία μάς βοήθησε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γινόταν, γιατί είχαμε την ατυχία να ματαιωθούν οι δύο φιλικοί αγώνες μας με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη», εξηγεί η κ. Φαλίδα μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον όμιλο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η Δανία είναι μια πολύ καλή ομάδα με ιδιαίτερα φυσικά προσόντα και αρκετές παρουσίες σε τελικές φάσεις. Ούτως ή άλλως, με τη συγκεκριμένη ομάδα παίξαμε και στον 1ο γύρο, επομένως και την ξέρουμε και μας ξέρει. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε συγκεντρωμένες και να έχουμε πειθαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θεωρώ ότι ύστερα από τον συγκεκριμένο αγώνα στην Δανία, το πρόσημο θα είναι θετικό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτριές μου θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια μοναδική αγωνιστική εμπειρία».