Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Επίσημο: Επαναδραστηριοποιεί την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει επίσημα την επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος γυναικών. 

Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του συλλόγου του Παναθηναϊκού, έτρεχαν διαδικασίες ως προς τα γραφειοκρατικά που χρειάζονται και τις  απαραίτητες προεργασίες σχετικά με τη στελέχωση του νέου τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το γήπεδο, τις ακαδημίες και τα δοκιμαστικά θα ανακοινωθούν απο τους ”πράσινους” μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζουμε πως ο  Παναθηναϊκός δεν θα μπει στη διαδικασία να εξαγοράσει κάποια ομάδα που υπάρχει ήδη και θα ξεκινήσει από την χαμηλότερη κατηγορία στο πρωτάθλημα, όπως προβλέπεται.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού 

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος γυναικών.
Ο «Σύλλογος Μεγάλος» ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που καλλιέργησε το ποδόσφαιρο στις γυναίκες  στην Ελλάδα και έφτασε η ώρα να το ενεργοποίησει εκ νέου.

Επρόκειτο  ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία της Αθηνάς Σπανούδη η οποία ήταν κόρη του προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σπανούδη και την είχε κερδίσει το «τριφύλλι». Έτσι το μακρινό 1924 έκανε την πρώτη απόπειρα γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι αναφορές για τη γυναικεία ομάδα υπήρχαν μέχρι και το 1927 ενώ το 1962 προπονούταν εντατικά στη Λεωφόρο μία γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού  για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρονολογία-ορόσημο πάντως θεωρείται το 1980 όπου επανιδρύθηκε επίσημα το τμήμα για περίπου δύο χρόνια και πέρασαν από τον πάγκο του οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Γκόμεζ Ντε Φαρία και Τάκης Οικονομόπουλος.

Πλέον η διοίκηση του Συλλόγου επαναφέρει το τμήμα με σκοπό να κρατήσει ψηλά την σημαία του «τριφυλλιού» σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το γήπεδο, τις ακαδημίες και τα δοκιμαστικά θα ανακοινωθούν σύντομα.