Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ελίνα Χαραλαμπίδου: ” μόνη ελπίδα ατομικής εξέλιξης, το όνειρο σε μια ομάδα του εξωτερικού”

Η πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ , Ελίνα Χαραλαμπίδου μέσα απο ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό της στο διαδίκτυο πήρε θέση στο θέμα της αναστολής των πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα των προπονήσεων. 

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα με την Γερμανία, τονίζοντας πως τα κορίτσια αυτά θα έρθουν αντιμέτωπα με μια απο τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, σε έναν αγώνα για τον οποίο τους απαγορεύεται να προπονηθούν.

Η πικρία και το παράπονο της  αθλήτριας για την άνιση αντιμετώπιση των γυναικών που επιλέγουν να ασχοληθούν στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο σε σχέση με τους άντρες είναι φανερή και άκρως ρεαλιστική.

Η δημοσίευση της Ελίνας Χαραλαμπίδου

Όσοι παρακολουθούν Ελληνικό ποδόσφαιρο,είδαν την αγωνιστική που μας πέρασε, τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων να κρατάνε ενός λεπτού σιγή, για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους της 2ης και 3ης κατηγορίας, που ζητάνε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τους, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή, οι Ομάδες της Α’-Β’ και Γ’ Εθνικής, του ποδοσφαίρου Γυναικών, έχουν σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Μοναδική εξαίρεση ο ΠΑΟΚ που είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και σταμάτησε τις προπονήσεις πριν από κάποιες μέρες, μετά τον αποκλεισμό του.
Παρόλα αυτά οι παίκτριες της εθνικής ομάδας, αγωνίζονται την Παρασκευή στην Γερμανία, με μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.
Φαντάζομαι, είναι ένα γεγονός που το γνωρίζουν, ελάχιστοι, όπως και ελάχιστοι γνωρίζουν πως αυτά τα κορίτσια ήταν υποχρεωμένα να βρουν τρόπο να προπονηθούν σε μια χώρα που απαγορεύεται η προπόνηση, με εξαίρεση την ατομική άθληση σε εξωτερικό χώρο. Σε μια χώρα που τους θυμίζει καθημερινά, πώς δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες συναδέλφους τους.
Σε μια χώρα που θεωρεί το ποδοσφαίρο γυναικών, υποδεέστερο από αυτό των αντρών και αρνείται πεισματικά να το βοηθήσει να πάει μπροστά .
Άραγε γιατί να θέλει μια κοπέλα να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ,μετά την παιδική της ηλικία; Όταν πρέπει να βρει μια δουλειά, που να συνδυάζεται με τις καθημερινές προπονήσεις, τους εβδομαδιαίους αγώνες και ίσως τα μηνιαία ταξίδια σε περίπτωση της Εθνικής ομάδας .
Κανένας Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει μιλήσει ποτέ, για το ποδόσφαιρο γυναικών, ούτε κι έχει στηρίξει έμπρακτα αυτή τη προσπάθεια, την ίδια ώρα που ομάδες όπως ή Άρσεναλ ή η Μπαρτσελόνα και ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι και ο Τιάγκο Σίλβα, δείχνουν με κοινές φωτογραφήσεις ή ακόμα και ένα post στο Instagram, πως είναι μαζί σε αυτό..!!
Ίσως με την πάροδο των χρόνων, αλλάξουν τα πράγματα, ίσως και να μην αλλάξουν πολλά, ποιος ξέρει.
Μέχρι τότε, μόνη ελπίδα ατομικής εξέλιξης, το όνειρο σε μια ομάδα του εξωτερικού. Καλή δύναμη στα κορίτσια που αντέχουν και συνεχίζουν, κάποια στιγμή θα εκτιμηθούν όσα κάνατε, ακόμα κι αν είναι ήδη αργά….