Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Δηλώσεις απο Κακαμπούκη και Κόγγουλη για τα εκτός έδρας παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει (Parc-Scarlets-Llanelli, 26/11, 21:15) την Ουαλία και στις 30/11 τη Σλοβενία για την προκριματική φάση του ΠΚ Γυναικών.

Η αρχηγός Ελένη Κακαμπούκη και η Σοφία Κόγγουλη μίλησαν για τα δύο εκτός έδρας ματς. Τα χαρακτήρισαν δύσκολα, αλλά τόνισαν ότι η Εθνική θα παλέψει για τη νίκη.

Η Ελένη Κακαμπούκη χαρακτήρισε δύσκολα τα επερχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά τόνισε ότι η Εθνική θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πρόκριση:

“Τόσο η Ουαλία, όσο και η Σλοβενία είναι πολύ δυνατές ομάδες και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διεκδικήσουμε κάτι από αυτά τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και γνωρίζαμε τον βαθμό δυσκολίας λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων στον όμιλό μας, ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή ήταν η πρόκριση και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι αυτήν με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να εξαντλήσουμε τις όποιες ελπίδες έχουμε με βάση τους αριθμούς. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη στόχος, να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, οπότε θα προσπαθήσουμε και γι αυτό”.

Η Σοφία Κόγγουλη αναφέρθηκε στον λίγο χρόνο προετοιμασίας και την πρόσφατη ταλαιπωρία της ομάδας από τον covid στο ματς με τη Σλοβενία στη Λάρισα:

“Όλες και όλοι, παίκτριες και προπονητές, θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Ωστόσο και στο λίγο διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας δουλέψαμε με τον προπονητή μας, προκειμένου να βελτιώσουμε στοιχεία του παιχνιδιού μας και παράλληλα να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια που έζησε η ομάδα με τα κρούσματα covid στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σλοβενία στη Λάρισα. Υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση να παλέψουμε για ό,τι καλύτερο, αρχικά με την Ουαλία και στη συνέχεια με τη Σλοβενία, δύο πολύ καλές ομάδες”.

* Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται στην Ουαλία από την Τετάρτη 24/11 και συνεχίζει εκεί την προετοιμασία της για τον αγώνα με τις Βρετανίδες, η οποία ολοκληρώνεται με τη σημερινή (25/11) απογευματινή προπόνηση.