Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Χατζησαρόγλου: ”η μπάλα παίζεται με τα πόδια και όχι με τα χέρια”

Την αντίδραση του Γιώργου Χατζησαρόγλου έφεραν οι εξελίξεις στον κόσμο του αθλητισμού που όπως όλα δείχνουν αφήνουν εκτός προπονήσεων μόνο το γυναικείο ποδόσφαιρο. 

O πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, αλλά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, με ανάρτηση του στα social media έδειξε τον έντονο προβληματισμό και την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή κι αφορούν τον αθλητισμό γενικότερα και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Έκπληξη και απορία προκαλούν τα νέα μέτρα που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, τα οποία ισχύουν από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν – στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, – στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο γυναικών, – στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ γυναικών. Δηλαδή, επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων Α’ κατηγορίας γυναικών σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, εκτός από την Α’ κατηγορία γυναικών ποδοσφαίρου!

Είναι απορίας άξιον γιατί το ποδόσφαιρο τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης, πολλώ μάλλον από τη στιγμή που διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο και όχι κλειστό, η μπάλα παίζεται με τα πόδια και όχι με τα χέρια, υπάρχει ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ΕΠΟ έχει ζητήσει επισήμως και με κατατεθειμένο υγειονομικό πρωτόκολλο την έναρξη του πρωταθλήματος. Προς τι λοιπόν αυτή η διάκριση; Τι σκοπούς εξυπηρετεί;»