Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Αβαντίδες: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΕΠΟ

Επιστολή διαμαρτυρίας της ομάδας των Αβαντίδων προς την ΕΠΟ, για την αναβολή της πρεμιέρας της Α’ Εθνικής γυναικών.

Αναμφίβολα ο κόσμος του γυναικείου ποδόσφαιρου είναι σοκαρισμένος απο τις εξελίξεις που ανακοίνωσε η ΕΠΟ για την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Η ομάδα των Αβαντίδων Χαλκίδας εξέφρασε την απορία της σχετικά με τον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα και στο γυναικείο πρωτάθλημα.

Επίσης τόνισε οτι η ομάδα παρέχει όλες τις εγγυήσεις προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α΄ κατηγορίας γυναικών.

Η επιστολή των Αβαντίδων:

‘Αξιότιμε/οι Κύριε/οι ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου, οι προγραμματισμένοι αγώνες για την 1η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Γυναικών αναβλήθηκαν, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού COVID-19. Αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση όμως, είναι το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή των αγώνων αποκλειστικά και μόνο για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ αντίθετα στα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι αγώνες συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη στρατηγική πολιτική της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), η οποία μέσω των παχυλών χρηματοδοτήσεών της αλλά και μέσα από τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, επιθυμεί να αναδείξει το γυναικείο ποδόσφαιρο και να το καταστήσει πόλο έλξης. Συνεπώς, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου να προχωρήσει μονομερώς στην αναβολή των αγώνων, χωρίς να έχει προηγουμένως αξιολογήσει άλλους πιθανούς τρόπους διεξαγωγής, μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη και μας βρίσκει αντίθετους.

Για το λόγο αυτό, το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο γυναικών «ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ», με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντα με γνώμονα τη προστασία της δημόσιας υγείας, δεσμεύεται να παρέχει όλες τις εγγυήσεις προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α΄ κατηγορίας γυναικών. Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε ότι θα διεξάγονται ειδικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όλες τις αθλήτριες της ομάδας καθώς επίσης και στα μέλη του προπονητικού επιτελείου, προκειμένου να μηδενίσουμε τις όποιες πιθανότητες διασποράς του ιού. Τα τεστ ανίχνευσης θα διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση και θα καλύπτονται αποκλειστικά με δικές μας δαπάνες. Επίσης, δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε σε κάθε μέλος της ομάδας τα απαραίτητα μέσα έτσι ώστε να τηρούνται στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τέλος, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας ότι το ποδοσφαιρικό σωματείο των Αβαντίδων έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και εξ αυτού του λόγου πραγματοποιούνται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του γηπέδου σε εβδομαδιαία βάση.

Επειδή, η αρμόδια επιτροπή προχώρησε μονομερώς στην αναστολή του πρωταθλήματος χωρίς να έχει προηγουμένως βουλευτεί εναλλακτικές μεθόδους διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων,

Επειδή, το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα, από τη στιγμή μάλιστα που στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα των λοιπών αθλημάτων (ανδρικό ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.α) συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά.

Επειδή, η τυχόν παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας γυναικών θα προκαλέσει τεράστια οικονομική βλάβη σε όλα τα σωματεία με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης του γυναικείου ποδοσφαίρου,

Επειδή, το ποδοσφαιρικό σωματείο των «Αβαντίδων» προτίθεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να παρέχει όλες τις εγγυήσεις ούτως ώστε να διεξάγονται με ασφάλεια όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Γυναικών,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δηλώνουμε ρητά ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την απόφαση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου ΚΑΙ Ζητάμε την άμεση επαναδιεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών αλλιώς Σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ποδοσφαιρικού σωματείου γυναικών «ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ».

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ’.