Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Άρωμα ποδοσφαίρου δίνει η Montaigne στη Eurovision (Vid)

Η Montaigne είναι η ταλαντούχα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην Eurovision 2021 .

Το ταλέντο της Montaigne δεν περιορίζεται μόνο στην μουσική σκηνή αλλά επεκτείνεται και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η Montaigne τράβηξε τα βλέμματα της FIFA, όπου παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με την αγάπη της για το ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την μουσική.

 Η Montaigne (Jessica Cerro)  έχει βυθιστεί στο ποδόσφαιρο όλη της τη ζωή.

Ο πατέρας της Gus ήταν ο πρωταγωνιστής της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και απολάμβανε επίσης μια ισχυρή καριέρα στη Μαλαισία, με τίτλους πρωταθλημάτων και τελικούς κυπέλλου στο Sham Alam. 

Η Montaigne φαινόταν έτοιμη να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μονοπάτι με αυτό που της έδειξε ο πατέρας της, παίζοντας σε ελίτ διαγωνισμούς στο Σίδνεϊ, αλλά ένα διαφορετικό μονοπάτι ξετυλίχτηκε ανοίγοντας τον δρόμο για μια μουσική καριέρα. 

Αυτή την εβδομάδα η Montaigne θα αγωνιστεί στην Eurovision με το τραγούδι Technicolour και λίγες μέρες πριν την εμφάνισή της μίλησε στο επίσημο site της FIFA ,μεταξύ άλλων ,για την ποδοσφαιρική της κληρονομιά, τις μουσικές επιρροές ,το παιχνίδι της στρογγυλής θεάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2023 στην πατρίδα της και πολλά άλλα.

Πόσο σε επηρέασε το ποδόσφαιρο μεγαλώνοντας;

Το ποδόσφαιρο για εμένα υπήρξε μεγάλη επιρροή. Πάντα μιλούσα, παρακολουθούσα, έπαιζα ή προπονούσα.

Ο μπαμπάς μου σε όλη του την ζωή έπαιζε ποδόσφαιρο και στην συνέχεια ήταν προπονητής σε ομάδες, αυτό είναι το πάθος του. Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για αυτόν.

Άρα είναι ένα πράγμα που κυλάει στο αίμα μου. Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα εκεί και πάντα μου άρεσε να παίζω. Η εμπειρία μου σε ένα ομαδικό περιβάλλον επηρέασε πολύ την ψυχή μου.

Ήταν το ποδόσφαιρο ένα από τα παιδικά σας όνειρα;

Ναι, φυσικά.

Υπήρχε μια εποχή που σκέφτηκα ότι η μουσική δεν ήταν ρεαλιστική ιδέα καριέρας. Ήμουν αρκετά καλή παίκτρια τότε, δεν ήμουν η καλύτερη βέβαια,  αλλά ήμουν αρκετά επιδέξια, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δουλέψω σε αυτό (γέλια).

Τα πήγα πολύ καλά στο σχολείο και είχα σκέψεις για μια υποτροφία Ivy League σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο. Τότε όμως ο [ραδιοφωνικός σταθμός] Triple J Unearthed ερμήνευσε και η [μουσική] ανέλαβε.

Ο πατέρας σου ενέπνευσε κάτι μέσα σου από το ποδόσφαιρο που βοήθησε τη μουσική σου καριέρα;

Ο μπαμπάς μου είναι πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος και νομίζω ότι μου έχει μεταφέρει κάποια στοιχεία από αυτήν την πειθαρχία.

Είμαι καλή στο να παραμένω εστιασμένη στον στόχο μου, να εργάζομαι μέσα σε μια ομάδα, να λέω τη γνώμη μου αν χρειαστεί και απλώς να έχω αυτήν την ”ηθική εργασίας”.

Έχω παραδειγματιστεί απο τον πατέρα μου βάζοντας προτεραιότητες, όπως να φροντίζω την ευημερία μου και το σώμα μου και να επιβεβαιώνω ότι όλα λειτουργούν σωστά. Στο τέλος της ημέρας, το όργανο μου είναι το σώμα μου – όπως η φωνή μου – και πρέπει να το φροντίσω για να αποδώσω καλά.

Πιστεύω λοιπόν ότι όλες αυτές οι πτυχές του αθλητισμού σχετικά με τη φροντίδα της σωματικής μας διάπλασης και άλλων παρόμοιων πραγμάτων με βοήθησαν πραγματικά.

Πώς πιστεύετε ότι το Women’s World Cup 2023 θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο γυναικών στην Αυστραλία και θα αναδείξει τις γυναίκες ως πρότυπα;

Ελπίζω ένα τέτοιο γεγονός να ενθουσιάσει και να τραβήξει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το ποδόσφαιρο γυναικών.  Όλοι γνωρίζουμε πως οι  γυναίκες παίκτριες είναι πολύ κακοπληρωμένες σε σχέση με τους άντρες παίκτες.

Καταλαβαίνω ότι αυτό το μέρος αφορά την οικονομία … αλλά νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος. Η φιλοξενία του Παγκόσμιου Κυπέλλου των Γυναικών θα βοηθήσει σε αυτό, γιατί θα κάνει τους ανθρώπους να ενθουσιαστούν με το θέαμα.

Το να βλέπεις ζωντανά τους αγώνες και να έχεις το χρώμα και το Πανδαιμόνιο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι σίγουρα ωφέλιμο για την εξέλιξη του αθλήματος.