Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

ΑΟ Τρίκαλα: ” Εξηγήστε μας τους λόγους που συνέβη αυτή η διάκριση”

Ο ΑΟ Τρίκαλα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη μη επανέναρξη και του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων είναι μια εκ των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του γυναικείου πρωταθλήματος που πνίγεται στον βούρκο των αναπάντητων ερωτηματικών όσον αφορά στην ξεχωριστή θέση που τοποθετήθηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν τοποθετήθηκε πουθενά στην σχετική ανακοίνωση και γεννήθηκαν τα εύλογα ερωτήματα περί διακρίσεων εις βάρος του ποδοσφαίρου γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟ Τρίκαλα 2011:

Η γυναικεία ομάδα των Τρικάλων ζητά να αποκατασταθεί η μεροληψία εις βάρος του ποδοσφαίρου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ από το Σάββατο 30/1 επιτρέπεται:

Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν

– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,
– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο γυναικών,
– στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ γυναικών.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν έχει συμπεριληφθεί η Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών.

Διερωτόμαστε σε ποιά επιστημονικά δεδομένα βασίζεται η απόφαση να μην ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε ένα άθλημα που διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο μεγάλων διαστάσεων και επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων σε κλειστούς χώρους μικρών διαστάσεων, όταν μάλιστα έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θελουμε να τονίσουμε ότι τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου γυναικων διεξάγονται σε χώρες της Ευρώπης με πιο επιβαρυμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά καθως η UEFA δίνει μεγάλο βάρος στην διεξαγωγή τους, ενώ ειναι γνωστό ότι από το ελληνικό πρωτάθλημα αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο champions league γυναικων. Επίσης υπενθυμιζουμε το φαινόμενο,η Εθνική μας ομάδα να καλείται να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση,με την πλειοψηφία των παικτριών μας να έχουν κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μας εξηγήσουν τους λόγους που συνέβη αυτή η διάκριση και να αποκαταστήσουν άμεσα την μεροληψία εις βάρος του ποδοσφαίρου γυναικών, καθώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική λογική πίσω από την απόφαση αυτή.

Οι αθλήτριες, οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 2011.