Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Αλλάζει την ιστορία ο ΠΣΑΠ εντάσσοντας γυναίκες ποδοσφαιρίστριες ως επίσημα μέλη απο την σεζόν 2021/22

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, έκανε το χρέος του απέναντι στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών ποδοσφαιριστριών, ανακοινώνοντας πως απο την νέα σεζόν 2021/2022 οι παίκτριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του συνδέσμου. 

Ο ΠΣΑΠ με αυτή την ιστορική απόφαση, αλλάζει την ιστορία που θα γραφτεί στο μέλλον γύρω απο το ποδόσφαιρο γυναικών και δίνει πραγματική φωνή στις γυναίκες που επέλεξαν το άθλημα του ποδοσφαίρου για να βιοποριστούν όπως οι αντίστοιχοι άντρες συνάδελφοι τους και να προσφέρουν τον εαυτό τους σε αυτό που αγαπάνε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Η ιστορία του ΠΣΑΠ και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος από τη λειτουργία του αξιοποιούνται έμπρακτα και συστηματικά. Ο θεσμικός του ρόλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Σύνδεσμος μας, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της 31ης Μάϊου 2021 αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του, ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης του συνδέσμου και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Έλαβε επίσης και μία ιστορική απόφαση.

Από την αγωνιστική περίοδο 2021/22 οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του ΠΣΑΠ.

Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ως Σύνδεσμος, και στο πλαίσιο των αθλητικών και κοινωνικών μας αξιών, δεν μπορούμε να αγνοούμε και να αποκλείουμε τη συμμετοχή των γυναικών, στα θεσμικά μας όργανα.

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά ποτέ δεν είχε γίνει έμπρακτα.