Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Α’ Εθνική Γυναικών: Η Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τελικούς και υποβιβασμούς

Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής την Τετάρτη 9 Ιουνίου και πλέον περνάμε στους τελικούς αγώνες που θα διαμορφώσουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος 2020-2021. 

Επίσης με την λήξη της 11ης αγωνιστικής γνωστοποιήθηκαν επίσημα οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Β’ Εθνική απο κάθε όμιλο.

Συγκεκριμένα απο τον Βόρειο Όμιλο υποβιβάζονται Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και  Βασίλισσα Θράκης ενώ απο τον Νότιο Όμιλο αποχαιρετάνε την Α’ Εθνική ο Ατρόμητος Αθηνών και οι Καρυάτιδες Σπάρτης.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ 

Ο ΠΑΟΚ που πρώτευσε με το απόλυτο νικών στον α΄ όμιλο και οι Άβαντες Χαλκίδας που τερμάτισαν στην κορυφή του β΄ ομίλου θα αναμετρηθούν την Κυριακή 13/06 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον αγώνα που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια της Α΄ Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών 2020-21.

Νωρίτερα, στις 17:00 στο ίδιο στάδιο, Λάρισα και Αγία Παρασκευή θα παίξουν για την 3η θέση.

O ΠΑΟΚ, η ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην πρώτη θέση του α΄ ομίλου με 10 νίκες σε ισάριθμούς αγώνες, στους οποίους σημείωσε 69 γκολ και δέχθηκε μόλις 2!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος είναι αυτή της δεύτερης του α΄ ομίλου Λάρισας με 37 τέρματα.

Οι Θεσσαλές ισοβάθμισαν στους 22 βαθμούς με τον Άρη και τον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου, αλλά υπερτερούν στην ειδική βαθμολογία.

Στον β΄ όμιλο την πρωτιά κατέκτησαν οι Άβαντες Χαλκδίδας με 25 βαθμούς και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Πίσω από την ομάδα της Εύβοιας, στη δεύτερη θέση, τερμάτισε η Αγία Παρασκευή με 22 βαθμούς, έναν μόλις περισσότερο από τον τρίτο Οδυσσέα Γλυφάδας και την τέταρτη Ολυμπιάδα Υμμητού.

Από τον α΄ όμιλο υποβιβάζονται ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και η Βασίλισσα Θράκης και αντίστοιχα από τον β΄ ο Ατρόμητος Αθηνών και οι Καρυάτιδες Σπάρτης. Η ομάδα της Λακωνίας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα πριν από την έναρξή του και δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι.

Οι δύο αγώνες κατάταξης θα διεξαχθούν με τους περιορισμούς που προβλέπονται από το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.