Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Χάντμπολ: Επιστροφή Δανήλου στην εθνική ομάδα

Μετά από 3,5 χρόνια, ο Μενέλαος Δανήλος επιστρέφει στον πάγκο της εθνικής ομάδας χάντμπολ των γυναικών.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Μεσσήνη και παράλληλα την πρόσληψη του Δανήλου, που μέχρι τώρα είναι προπονητής της Εθνικής νεανίδων.

«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη στήριξη στο πρόσωπο μου. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η πρόταση της Ομοσπονδίας να αναλάβω την Εθνική Γυναικών και όλο το project των ηλικιακών Εθνικών ομάδων. Ξεκινάμε από μία διαφορετική αφετηρία σε σχέση με την πρώτη παρουσία μου στην Εθνική, καθώς γνωριζόμαστε πολύ καλά με τις αθλήτριες και τους συνεργάτες μου. Θα προσπαθήσουμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που θα θέσουμε μαζί με τη διοίκηση και τις αθλήτριες, οι οποίες είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της όλης διαδικασίας», ανέφερε ο Δανήλος.

Ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για τα τρεισήμισι χρόνια εμπιστοσύνης. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με ήθος και αξιοπρέπεια. Η θέση του Ομοσπονδιακού είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν προπονητή και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να υπηρετήσω το άθλημα μας και μέσω αυτού του ρόλου. Ενώ δεν τον ήξερα, έμαθα πλέον πολύ καλά το χώρο του γυναικείου χάντμπολ και παίρνω μαζί μου όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Πιστεύω πολύ σε αυτή τη γενιά των αθλητριών, όπως και στις επόμενες που έρχονται είμαι σίγουρος ότι το γυναικείο χάντμπολ θα ανέβει πολύ ψηλότερα. Σε αυτό το διάστημα κάναμε σημαντικές νίκες με τις ομάδες του επιπέδου μας και είδαμε τη διαφορά μας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Εθνική Γυναικών ανέβηκε στο ranking list της ΕΗF και θα ανέβει και άλλο. Αφήνω τελευταίες τις αθλήτριες στις οποίες θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και στους συνεργάτες μου κ.κ. ΜάντζοΤζουβάρα και Μασλαρινό για την άψογη συνεργασία».