Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί, με απόφασή του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Η 25η Νοεμβρίου είναι μία μέρα που έρχεται να θυμίσει και να αναδείξει την σοβαρότητα ενός προβλήματος που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικότητες, πλούσιες ή φτωχές, μεγάλες ή μικρές .

Έχει την ιδιότητα να χτυπάει όλες τις πόρτες όταν αυτές κλείνουν. 

Ο αγώνας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα έχει την τιμητική του και κάθε μέρα που περνάει θα πρέπει να έχει κάτι απο την σημερινή.

Λέμε ΟΧΙ στην Βία στις 25 Νοεμβρίου , λέμε όμως ΟΧΙ στην Βία και τις υπόλοιπες 364 μέρες.

Σε αυτό τον αγώνα καμία δεν πρέπει να είναι μόνη της, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για θεσμούς όπως  αγάπη, ισότητα , αλληλεγγύη , πολιτισμός, κοινωνία, σεβασμός .

Η ημέρα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αυτή τη χρονική περίοδο που η υποχρεωτική καραντίνα και η κοινωνική απομόνωση λόγω της πανδημίας του Covid19, όπως προκύπτει και από επιστημονικές έρευνες, έχει προκαλέσει έξαρση του φαινομένου, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες στη συζυγική  βία.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στην έκτακτη αυτή συνθήκη, που μεγεθύνει την ανάγκη υποστήριξης των γυναικών που υφίστανται την βία στην καθημερινότητά τους και έχει θέσει σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή 210- 5210645, που λειτουργεί τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09.00 – 16.00.

Πάντα υπάρχει στην διάθεσή σας και η  Γραμμή  SOS 15900 , µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.

Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mailsos15900@isotita.gr.