Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πόλο: Κληρώνει για το Παγκόσμιο της Ντόχα

Το μεσημέρι της Τρίτης (7/11, 12:00 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η κλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών της Ντόχα, που θα διεξαχθεί το διάστημα 4-17 Φεβρουαρίου 2024.

Να σημειωθεί ότι στα γρουπ δυναμικότητας που δημοσίευσε η World Aquatics, υπάρχουν τρεις κενές θέσεις τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Αφορούν τις θέσεις πρόκρισης που θα δοθούν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, που η European Aquatics πήρε από τη Νετάνια κι ενώ αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την τύχη του. Ανάλογα με τη σειρά πρόκρισης θα τοποθετηθούν και οι τρεις χώρες στους ομίλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα γυναικών διεκδικεί την παρουσία της στην Ντόχα και από τη στιγμή που οι Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, θα είναι απίθανο να μη βρεθεί στην Ντόχα.

Να σημειωθεί πως η Ιαπωνία απέσυρε για οικονομικούς λόγους τη συμμετοχή της από το τουρνουά γυναικών και τη θέση της παίρνει η Σιγκαπούρη.
Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα δοθούν και τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τέσσερα στους άνδρες, δύο στις γυναίκες. Η εθνική ομάδα ανδρών έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο «Παρίσι 2024», αντίθετα με την εθνική ομάδα γυναικών.

 

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας η εθνική ανδρών

Η εθνική ομάδα ανδρών με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα, βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, Μαζί της βρίσκεται η πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία και η Ισπανία, με τη Σερβία που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι όμιλοι δυναμικότητας

ΑΝΔΡΕΣ
1ο: Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία
2ο: Ιταλία, Γαλλία, Ευρώπη 1, ΗΠΑ
3ο: Ευρώπη 2, Ευρώπη 3, Βραζιλία, Αυστραλία
4ο: Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν, Ν. Αφρική

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1ο: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστραλία
2ο: ΗΠΑ, Κίνα, Ευρώπη 1, Καναδάς
3ο: Ευρώπη 2, Ευρώπη 3, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία
4ο: Κίνα, Καζακστάν, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική

 

Πηγή: gazzetta.gr