Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πόλο: Καλή η κλήρωση για το Παγκόσμιο

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο ανδρών/γυναικών που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία και την πόλη Φουκουόκα το διάστημα 14-29 Ιουλίου.

Οι Εθνικές ομάδες της χώρας μας εντάχθηκαν στα γκρουπ, με τη Εθνική γυναικών να έχει καλή κλήρωση και να παίζει στον τρίτο όμιλο μαζί με την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Ολλανδία και Ισπανία κληρώθηκαν να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο ενώ η πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ παίζει στον πρώτο.

Η Εθνική ανδρών κληρώθηκε να παίξει στον Α όμιλο μαζί με την ομάδα των ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Καζακστάν και η πρωτιά στον όμιλο φαίνεται εφικτή για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, θα έρθει και η απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο τρίτος όμιλος στους άνδρες προβλέπεται να είναι «φωτιά» αφού Σέρβοι, Μαυροβούνιοι και Ισπανοί συναντιούνται ενώ στον τρίτο όμιλο τα ματς μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

 

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Γυναίκες

Α όμιλος: Αυστραλία, ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία
Β όμιλος: Ισπανία, Ολλανδία, Καζακστάν, Ισραήλ
Γ όμιλος: Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Αφρική, Βραζιλία
Δ όμιλος: Καναδάς, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Νεα Ζηλανδία

 

Άνδρες

Α όμιλος: ΗΠΑ, Καζακστάν, Αυστραλία, Ελλάδα
Β όμιλος: Κίνα, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία
Γ όμιλος: Κροατία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Ιαπωνία
Δ όμιλος: Νότια Αφρική, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ισπανία

 

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ο πρώτος από κάθε όμιλο περνάει απευθείας στους «8», ενώ στα χιαστί για την πρόκριση στην 8άδα θα παίξουν 2Α-3Β, 3Α-2Β, 2Γ-3Δ, 3Γ-2Δ.