Ο τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Άρη, Γιάννης Γιαννάκης, με ανάρτηση στα social media πήρε θέση στα τελευταία γεγονότα που αφορούν το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών.
Ο επί μία δεκαετία τιμ μάνατζερ του Άρη εξηγεί γιατί η ομάδα του έθεσε το θέμα διακοπής του πρωταθλήματος και ρίχνει τεράστιες ευθύνες στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την τωρινή κατάσταση αλλά και για τα όσα δεν έκανε το καλοκαίρι.
Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
Περίεργες μέρες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, περίεργες και για τον κόσμο του βόλεϊ. Το τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων και σε ορισμένες ομάδες μας δόθηκε ο τίτλος του «κακού». Ένας τίτλος που ενορχήστρωσαν να δώσουν στις ομάδες που πρότειναν πως η λιγότερο λάθος απόφαση είναι η μη έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς σωστή απόφαση στην παρούσα φάση δυστυχώς δεν υπάρχει.
Ο καιρός πέρασε και τελικά το κράτος από τα τρία αιτήματα των ομάδων αποφάσισε να ανοίξει μόνο τις προπονήσεις. Ωραία ως εδώ… Καμία ομάδα δεν είπε πως δεν θα κάνει προπονήσεις και δεν θα γυμνάσει τις αθλήτριές της… Το αίτημα των ομάδων για να ορισθεί έναρξη του πρωταθλήματος είναι στον αέρα, όπως επίσης δεν υπάρχει καμία δέσμευση της πολιτείας πως θα πραγματοποιηθεί ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα. Μάλιστα από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, όταν τους ζητήθηκε από τα «κακά» σωματεία να υπάρξει δέσμευση για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η απάντηση ήταν πως αν αυξηθούν τα κρούσματα αυτό που θα νοιάζει τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας θα είναι να είναι υγιείς, και όταν χάνονται ζωές δεν μπορούμε να μιλάμε για βόλεϊ. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε στο τελευταίο, αλλά με την μοναδική διαφορά πως τα σωματεία θα έχουν πετάξει κάποιες χιλιάδες ευρώ για ακόμα μια φορά μέσα σε 10 μήνες και όσες αθλήτριες είχαν την ευκαιρία της διαφυγής στο εξωτερικό θα εγκλωβιστούν στην ελληνική υγρασία.
Σε αντιθέση με την Ομοσπονδία που το μόνο που θα έχει πετάξει θα είναι χαρταετό. Γιατί χαρταετό; Γιατί αυτό έκανε από τις 11 Μαρτίου του 2020!!! Γιατί η Ομοσπονδία όλο το καλοκαίρι νοιαζόταν να κάνει αυτό το αστείο πρωτάθλημα με 14 ομάδες και τους δυο ομίλους, αντί να φτιάξει ένα σκληρό υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ενημέρωνε τα σωματεία και όσα μπορούσαν να το ακολουθήσουν. Αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην σταματήσει ποτέ το πρωτάθλημα. Η πρόληψη λένε σώζει ζωές… Σε αυτή τη περίπτωση θα έσωζε ένα πρωτάθλημα και όλα όσο συνεπάγονται σε αυτό. Σε ένα πρόεδρο είναι μεγαλύτερο προσόν η διορατικότητα από την χειραγώγηση… κατά την προσωπική μου άποψη.