Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League γυναικών

Μετά από τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των 8 Τ.Α.Α. που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League ανδρών, του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιου Τσαγκρή, του ορθοπεδικού μέλους της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. Οδυσσέα Παξινού, του προέδρου του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Πελεκούδα και του Γ.Γ. του Π.Α.Σ.Α.Π. Ηλία Λάππα τέθηκε το ζήτημα των καταστροφικών επιπτώσεων της παρατεταμένης καραντίνας στο επαγγελματικό βόλεϊ ανδρών αλλά και της Volley League γυναικών.

Αποφασίστηκε εκτός από την Ε.Σ.Α.Π. να διατυπώσει και η Ε.Ο.ΠΕ. αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Ε.Ο.Δ.Υ. και φυσικά την Γ.Γ.Α. για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League γυναικών με σκοπό την προετοιμασία των ομάδων μέχρι και την επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς κατανόησε τα επιχειρήματα της Ε.Ο.ΠΕ. και της Ε.Σ.Α.Π. και δεσμεύτηκε να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθεί στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων του Ε.Ο.Δ.Υ. το αίτημα τόσο της Ε.Ο.ΠΕ. όσο και της Ε.Σ.Α.Π. για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Volley League γυναικών. Τόνισε μάλιστα πως έχει στη διάθεση του τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν κατατεθεί από καιρό από την Ε.Ο.ΠΕ..

Θετική τοποθέτηση έναντι του αιτήματος της Ε.Σ.Α.Π. και της Ε.Ο.ΠΕ. είχαν επίσης οι γιατροί Αθανάσιος Τσαγκρής, Οδυσσέας Παξινός και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν από την πλευρά τους τα αιτήματα των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων του ελληνικού βόλεϊ.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Α.Π. και συμφωνήθηκε μέχρι αύριο το μεσημέρι (9/12/2020) να κατατεθεί η πρόταση της Ε.Σ.Α.Π. για την Volley League ανδρών και της Ε.Ο.ΠΕ. για την Volley League γυναικών. 

Τόσο οι πρόεδροι της Ε.Ο.ΠΕ. και της Ε.Σ.Α.Π., όσο και εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών ανέλυσαν το τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό βόλεϊ από την συνεχιζόμενη καραντίνα, τον εγκλεισμό των αθλητών και αθλητριών αλλά και τις καταστροφικές επιπτώσεις για τις Εθνικές ομάδες αλλά και την βιωσιμότητα των συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος είπε:

«Αποδεικνύουμε πως το βόλεϊ είναι ενωμένο και παλεύει συντεταγμένα και οργανωμένα για να πείσει την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα όχι μόνο για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης καραντίνας σε αθλητές και αθλήτριες αλλά και διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα ολόκληρο άθλημα. Κινδυνεύουμε να διαλύσουμε συλλόγους και την γενιά των ελίτ αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Καταφέραμε ως ελληνική ομοσπονδία να πείσουμε όλο το ευρωπαϊκό βόλεϊ ώστε να μεταφέρουμε τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το Μάιο και κινδυνεύουμε να καταστραφούμε επειδή ακόμα δεν έχουμε πείσει την επιστημονική μας κοινότητα για τα δίκαια αιτήματα μας. Μαζί με τους στρατηγούς της αθλητικής ηγεσίας που είναι ο υφυπουργός αθλητισμού και ο Γ.Γ.Α. και την επιστημονική κοινότητα θα προχωρήσουμε μαζί. Με συζήτηση και επιχειρήματα, χωρίς διχαστικές κορώνες και αφορισμούς θα πείσουμε πως το βόλεϊ είναι ένα ασφαλές άθλημα και θα στρατευτούμε όλοι στη μητέρα των μαχών κατά της πανδημίας».