Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Μαυρωτάς: « Πιθανή επανέναρξη προπονήσεων μετά τις 15 Δεκέμβρη για τις πρώτες κατηγορίες»

Ακτίδα φωτός για το μέλλον και των υπολοίπων αθλημάτων που έχουν διακοπεί από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά στο Face2Face του SDNA, κάνοντας λόγο για πιθανότητα να ξεκινήσουν προπονήσεις στο δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κ. Μαυρωτά:

Για το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και τη χθεσινή συνάντηση με τους ανθρώπους του βόλεϊ:

Ήταν ο κ.Τσακρής από την επιτροπή των εμπειρογνομόνων, αυτό που βγήκε είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε βάλει τους κανόνες και τις βάσεις μας, καταρχήν με προπονήσεις να βάλουμε ξανά μπροστά την αθλητική δραστηριότητα, πρώτα με προπονήσεις, στα αθλήματα της σάλας, κυρίως για την πρώτη κατηγορία. Το πότε είναι το μεγάλο ερώτημα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να πείσουμε για να είμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε μετά τις 10 Ιανουαρίου να μπορούν να ξεκινήσουν κάποιες διοργανώσεις, να έχουν γίνει τρεις εβδομάδες προπονήσεων.

Είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις.

Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσουμε, μαζί με τον υφυπουργό να πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο και δεν είναι σαν να ανοίγουμε τα μπαρ ή τα καταστήματα εποχιακών. Ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο, συγκεκριμένοι άνθρωποι που με λίστα θα μπαίνουν να κάνουν προπονήσεις, συγκεκριμένους αγωνιστικούς χώρους, συγκεκριμένο ωράριο και εβδομαδιαίο τεστ covid, κάτι το οποίο δίνει μία ασφάλεια στο σύστημα ότι δεν είναι παράγοντες που μπορούν να επιτείνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Στην συνέντευξη πήρε θέση και η καλεσμένη, Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του Παναθηναϊκού. 

Καπογιάννη προς Μαυρωτά:

“Η απόσταση ανάμεσα από τα δύο πρωταθλήματα που έχουν ξεκινήσει, από τα επόμενα είναι τεράστια, με δεδομένο ότι ο αθλητικός πληθυσμός ελέγχεται πάρα πολύ συστηματικά. Νιώθω ότι πολύ πιο εύκολα είπαμε “εντάξει μωρέ, άσ’ τους αυτούς”:

Απάντηση Μαυρωτά:

Αυτό που στην πραγματικότητα υπάρχει είναι ότι οι υγειονομικοί θέλουν να φρενάρουν ένα σφοδρό δεύτερο κύμα. Την οποιαδήποτε μετακίνηση τη θεωρούν κίνδυνο και προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η αθλητική δραστηριότητα, έκαναν τις ελάχιστες δυνατές επιλογές. Αυτό έκαναν και γι’ αυτό μετά από δική μας επιμονή και οι Ολυμπιακές Ομάδες μπόρεσαν να κάνουν προπονήσεις και οι ομάδες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (χάντμπολ, πόλο), ώστε να είμαστε έτοιμοι, έχοντας δοκιμάσει αυτό το μοντέλο, να κάνουμε προπονήσεις σε αυτά τα ομαδικά αθλήματα. Πάντως δεν υπήρχε κανένας αθλητικός ρατσισμός στο θέμα των αθλημάτων, ήταν μόνο θέμα κανόνων και γενικών πρωτοκόλλων. Γιατί τα υπόλοιπα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, είπαν μόλις εμφανίστηκε το θέμα πως “τώρα θα βάλουμε κι εμείς το πρωτόκολλο”.